Vingeklipper Rikskonsertene

Anniken Huitfeldt flytter titalls millioner kroner over til Kulturrådet.

FLYTTER PENGER Kulturminister Anniken Huitfeldt flytter penger fra Rikskonsertene til Kulturrådet. Det betyr at Rikskonsertenes offentlige konserter i nåværende form blir lagt ned. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLYTTER PENGER Kulturminister Anniken Huitfeldt flytter penger fra Rikskonsertene til Kulturrådet. Det betyr at Rikskonsertenes offentlige konserter i nåværende form blir lagt ned. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet erfarer vil kulturminister Anniken Huitfeldt innen 2013 flytte om lag 10 og 15 millioner kroner fra Rikskonsertene og over til Kulturrådets musikkerordning og arrangørstøtteordning.

Fredag legger finansministeren fram revidert nasjonalbudsjett, og i teksten vil det komme fram at disse to av kulturrådets støtteordninger vil få doblet sine midler sammenliknet med 2010.

Rikskonsertene ble i ettermiddag orientert om dette.

- Lei seg - Det er alltid vanskelig å få beskjed om omstilling, og noen ble lei seg, sier Anniken Huitfeldt til Dagbladet.

- Vil ikke dette gi mer makt til Kulturrådet, som tidligere har fått kritikk for allerede å ha for mye makt?

- Kulturrådet skal levere midler rett til musikere og arrangører, for meg er ikke dette mer direkte styring. Dette er en desentralisering av makt til lokale arrangører og musikerne selv.

For Rikskonsertene er kuttet dramatisk.

- Vedtaket som ble gjort i dag betyr at Rikskonsertenes offentlige konsertvirksomhet blir lagt ned slik vi kjenner den i dag. Kulturdepartementet ønsker i stedet at vi tar utgangspunkt i skolekonsertene, og utvider dem til andre typer konserter, sier fungerende direktør Thorstein Granly i Rikskonsertene til Dagbladet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer