Vinjar (15) og Sofie (11) fikk drømmerollene

De to unge skuespillerne opplevde sitt livs eventyr under filminnspillingen av Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama.

DRØMMEJOBB: Vinjar Pettersen spiller Pinky og Sofie Ramirez Bjerke er bestevenninna Ravn i den kommende spillefilmen om Kaptein Sabeltann. De elsket jobben, og ble spesielt godt kjent med Pia Tjelta (Rosa) og Odd Magnus Williamson (Langemann) under filminnspillingen. Her på Disney, som distribuerer filmen, sine kontorer i Oslo.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DRØMMEJOBB: Vinjar Pettersen spiller Pinky og Sofie Ramirez Bjerke er bestevenninna Ravn i den kommende spillefilmen om Kaptein Sabeltann. De elsket jobben, og ble spesielt godt kjent med Pia Tjelta (Rosa) og Odd Magnus Williamson (Langemann) under filminnspillingen. Her på Disney, som distribuerer filmen, sine kontorer i Oslo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Så høy du er, utbryter Sofie Ramirez Bjerke (11), og strekker seg for å gi Vinjar Pettersen (15) en klem.

Det er flere måneder siden de to har sett hverandre, og de er tydelig glade for å møtes igjen. I fjor var de sammen i mer enn to måneder under filminnspillingen av «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama» - først i Charlestown i England, så i ørkenen i Marokko. Vinjar spiller Pinky, Sofie hans venninne Ravn.

Nå er de superspente på å se den ferdige filmen.

- Jeg er litt nervøs jeg, innrømmer Sofie.

Vinjar avbryter klasseturen til Praha for å få med seg premieren neste helg, og flyr opp og ned igjen for å få med seg begge deler.

Fikk telefon på hytta Det er snart to år siden de fikk drømmerollene.

- Jeg var på soverommet på hytta da jeg fikk telefonen. Det var helt rått, forteller Vinjar.

Han fikk ja først, og prøvespilte mot mange jenter før Sofie dukket opp. Hun hadde nylig vært på en audition for en  tv-serie, og ble spurt om hun kunne tenke seg å prøvespille for rollen som Ravn. Gjett om hun kunne.

- Jeg var hjemme med en venn da de ringte og sa jeg fikk rollen. Lillesøstera mi hylte, forteller hun.

Den foreldreløse gutten Pinky har vært med i eventyrene om Kaptein Sabeltann helt fra starten. I filmen sniker han seg sammen med bestevennen Ravn og Rosa, spilt av Pia Tjelta, om bord på skuta til Kaptein Sabeltann for å lete etter sin far på de sju hav. Pinkys jakt på sannheten om seg selv går som en rød tråd gjennom hele filmen, og skal etter planen fortsette gjennom to filmer til. 

- Pinky er en nysgjerrig og glad gutt, som alltid er på jakt etter eventyr, forteller Vinjar, som innrømmer at han kjenner seg igjen i rollen sin.

- Ravn er veldig livlig og glad. Og tøff - hun er mye tøffere enn meg, jeg er ganske sjenert, sier Sofie

Topplag I filmen spiller de mot flere av Norges mest kjente skuespillere, som Kyrre Haugen Sydness som Kaptein Sabeltann, Pia Tjelta som Rosa og Odd Magnus Williamson som Langemann.

- De var kjempemorsomme, og det var utrolig morsomt å få tips og råd av dem, sier Vinjar, som ikke syntes det var skummelt overhodet å trå inn i skuespillereliten.

Fisket hai Begge hadde med seg foreldrene på filminnspillingen, og fikk undervisning av en privatlærer om kvelden og i fristunder.

GODE VENNER: Vinjar Pettersen (Pinky) og Sofie Ramirez Bjerke (Ravn) jobbet tett sammen i mange uker, og måtte ha orivatlærer for å få fri fra skolen under filminnspillingene.
GODE VENNER: Vinjar Pettersen (Pinky) og Sofie Ramirez Bjerke (Ravn) jobbet tett sammen i mange uker, og måtte ha orivatlærer for å få fri fra skolen under filminnspillingene. Vis mer

- I England bodde vi i et fantastisk hus med fem bad! Så fisket vi hai i lunsjpausen som vi spiste. Og blekksprut, forteller Vinjar.

- Hai var kjempegodt! Men pappa og pappaen til Vinjar likte det ikke, forteller Sofie.

Begge måtte øve på klatring før filmen, og gjør alle stuntene sine selv.

- Det jeg husker aller best er da vi måtte hoppe ut i bølgene som var veldig, veldig høye, sier Vinjar, og Sofie nikker.

- Det var veldig gøy!

Og, ja, skuespillerjobben har absolutt gitt mersmak - selv om begge er klar over at det er et tøft yrke.

- Jeg vil bli enten politimann eller skuespiller. Eller begge deler. Men jeg har jo lyst å gjøre flere filmer, sier Vinjar.

- Jeg er ikke helt sikker. Men jeg har jo enda noen år å bestemme meg på, avslutter Sofie.

PÅ FILMINNSPILLING: Dagbladet møtte også Vinjar og Sofie på filminnspilling i Ouarzazate i Marokko, som i filmen er omskapt til Lama Rama.
PÅ FILMINNSPILLING: Dagbladet møtte også Vinjar og Sofie på filminnspilling i Ouarzazate i Marokko, som i filmen er omskapt til Lama Rama. Vis mer