Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vinn 25 Pearl Jam-cd'er

Pearl Jam har gjort det ingen andre i musikkhistorien har gjort før dem; gitt ut samtlige konserter fra en hel Europa-turne på CD. Nå kan du vinne samtlige 25 live-album - inkludert opptaket fra Oslo Spektrum 29. juni i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pearl Jams Europa-turnh i mai og juni 2000 vil for evig og alltid bli husket for konserten under Roskilde-festivalen 30. juni. Ni publikummere ble drept foran scenen mens Eddie Vedder og de andre i Pearl Jam stod på scenen.

1. august hevdet NME.com at Pearl Jams planer å gi ut alle konsertene fra Europa-turneen på cd ville gå som planlagt, og at turneens 26. og siste konsert _ Roskilde-konserten _ også ville bli gitt ut. Allerede dagen etter rykket imidlertid Vedder og co. ut; en utgivelse av den tragiske Roskilde-konserten kom selvsagt ikke på tale.

Men Pearl Jam har holdt sitt løfte om å gi ut opptakene fra de 25 konsertene de fikk gjennomført.

Rolling Stone har rangert Pearl Jams doble liveplater fra en til 25. Opptaket fra Hamburg rangeres som den beste mens det skal være få lyspunkter på albumet tatt opp i Landgraaf, Nederland.

Opptaket fra Oslo Spektrum _ det offisielle navnet på live-albumet er «29-6-00 Spectrum - Oslo, Norway» _ rangeres på 21. plass. Konserten fikk terningkast tre i Dagbladet i juni i år.

Oslo-konserten ble avsluttet med en versjon av Neil Young-låta «Fuckin' Up». De tre spørsmålene du må svare på for å være med i trekningen av samtlige 25 liveplater er derfor følgende:

1. På hvilket Neil Young-albumer fungerer Pearl Jam som backingband?

2. På hvilken Pearl Jam-utgivelse gitt ut samme år medvirker Neil Young?

3. Hvilken Neil Young-plate er «Fuckin' Up» opprinnelig hentet fra?

Send inn ditt svar til [email protected]

Merk-svaret med «Pearl Jam» i emne-feltet.

Svarfrist: Onsdag 11. oktober kl. 16.00

SÅNN MIDT PÅ TREET: Livealbumet fra sommerens Peal Jam-konsert i Oslo fikk terningkast 3, og er rangert som nr.21 i høstens gigantutgivelse.