KONKURRANSE: Bergen Offentlige Bibliotek har utlyst en skrivekonkurranse i «Min kamp»-forfatter Karl Ove Knausgårds ånd. Foto: Håkon Eikesdal
KONKURRANSE: Bergen Offentlige Bibliotek har utlyst en skrivekonkurranse i «Min kamp»-forfatter Karl Ove Knausgårds ånd. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Vinn konkurranse ved å skrive som Knausgård

Men du må stoppe lenge før seks bind.

(Dagbladet): Har du et Knausgård-aktig skrivetalent? Da kan du vinne et lesebrett.

I Bergen søker nemlig biblioteket «Din kamp». Biblioteket oppfordrer folk til å sende inn fortellinger til en kåring av Bergens svar på forfatter Karl Ove Knausgård.

Haken er at du har betraktelig kortere deadline enn det Knausgård selv har brukt på å fullføre «Min kamp»-serien, og selvfølgelig at du ikke får brette deg ut over seks bind.

Maks lengde er 1000 ord, og bidragene må være sendt inn innen fristen 1. november.

- Vinnerbidraget blir lest opp i forbindelse med kåringen av Bergens favorittbok. Det skjer på Bergen Offentlige Bibliotek 11. november, opplyser bibliotekar Thea Kathrine Johannessen til bt.no.

Som retningslinjer til de skrivelystne viser Johannessen til et sitat fra Dagbladet der Knausgård sier:

«Jeg skriver om ting som jeg aldri har fortalt til et levende menneske. Sånne hemmeligheter har alle. Men gjennom litteraturen får de en slags objektivitet over seg. Prosjektet med «Min kamp» er å komme så nær min egen opplevelse av virkeligheten som det er mulig å komme. Tanken er at jo nærmere inn på det personlige jeg kommer, jo større er sjansen for at folk kjenner seg igjen i det jeg skriver».