Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vinn tunge billetter!

Neste uke skal headbangerne få kjørt seg når både Anthrax og Sepultura inntar Oslo. Vinnerne er trukket

Vinnerne ble:

Åsne Moe, Skien

Kenneth Hognestad, Oslo

Det blir dobbel dose tung metal når Anthrax og Sepultura neste uke angriper Rockefeller med feedback, bloddopa riff og flisete trommestikker.

Anthrax spiller 9. juni (2. pinsedag), mens Sepultura går på scenen to dager senere, onsdag 11. juni. Akkurat nok tid til å få bort øresusen og senebetennelsen i nakken, med andre ord.

Miltbrann

Gutta fra New York-baserte Anthrax er nesten thrash-metalens svar på Rolling Stones. De har produsert halsbrekkende gitarstøy siden 1981, og holder fortsatt høyt tempo, tjueto år senere. Viraken rundt miltbrannbrevene i et terroristparanoid USA gjorde at Anthrax plutselig infiserte de fleste nyhetsmedier, uten at bandet var noe særlig glad for oppmerksomheten. Nå har de lagt bakteriene bak seg, og den nye cden «We\'ve Come For You All» er iølge Dagbladet deres «beste verk siden ti år gamle «Sound Of White Noise».

Mandagens konsert er en del av bandets Europaturné, og eneste sjanse til å få sett Anthrax i Norge.

Brasiliansk sambametal

Brasilianske Sepultura har holdt på nesten like lenge som Anthrax, og etter at «Beneath The Remains» førte til bandets gjennombrudd i 1989 har Sepultura vært elsket av både fans og kritikere. Bandet spiller en slags sambatrash-metal, hvor brasilianske rytmer og tunge, harde gitarer dominerer lydbildet. Deres nye cd, «Roorback», skal angivelig inneholde både mer av det samme og mer av det nye. De som dukker opp på Rockefeller får garantert en prøvesmak.

Vinn billetter!

I forbindelse med neste ukes metalliske uke gir Dagbladet Fredag deg sjansen til å vinne billetter - til begge konsertene! To heldige vinnere får to billetter hver, i tillegg til et eksemplar av den nye Anthrax cden. Vinnerne ble:

Åsne Moe, Skien

Kenneth Hognestad, Oslo

UTEN HÅRSTRIKK: Sepultura-vokalist Derrick Green gir jernet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media