- Vinner ikke

DUBLIN (Dagbladet): - The Cardigans vinner. De er kjent over hele verden, og er mine favoritter. Jeg synes det er bare helt utrolig at jeg sitter her. Det er bare ett år siden jeg satt i sofaen hjemme og så på denne utdelingen, og nå er jeg her selv! sier Lene Marlin - og smiler fornøyd.

Hun har imidlertid ikke stemt på The Cardigans, og hun har heller ikke stemt på seg selv. Det har imidlertid mange andre gjort. Over to millioner europeere har stemt fram årets MTV-vinnere.

- Og jeg kan røpe at det har vært gitt enormt mange stemmer på Internett fra Norge, sier MTVs Lisa Lönner til Dagbladet.

500 millioner seere

Om det betyr at Lene Marlin får et av de gjeve MTV-trofeene, er vel for optimistisk. Internasjonalt er The Cardigans større enn Lene Marlin, i alle fall inntil videre.

- Sjansen er 20 prosent for at jeg vinner. Derfor føler jeg meg veldig avslappet, men før utdelingen vil jeg nok kjenne sommerfuglene. Og hvis jeg vinner gruer jeg meg veldig til å stå på scenen og snakke til et så stort publikum.

- MTV regner med at minst 500 millioner vil være innom programmet...

- Å nei, ikke si det! Nå blir jeg nervøs!

Den største etter a-ha

I kveld vil hun uansett få feste sammen med superstjerner som Whitney Houston, Mariah Carey og Backstreet Boys. Stjernegalleriet er enormt i Dublin, som nå er snudd på hodet.

- Det har gått fort, og av og til savner jeg å være den gamle Lene Marlin og slappe bare helt av. Men det varer bare en dag. Du verden så mye jeg har opplevd dette året, fortsetter 19-åringen.

MTV kl. 21.00 i kveld

TAR MTV-TROFÉ? Lene Marlin er nominert til årets nordiske artist i kveldens MTV Europe Music Awards, men selv tror hun svenske The Cardigans vinner hennes kategori.