Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vinner kinokrigen

Oslos kinodirektør, Ingeborg Moræus Hanssen, har vunnet første runde i krigen om kinomarkedet i hovedstaden. Planene om et privat kinosenter i Oslo er utsatt, og blir muligens skrinlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vist seg omtrent umulig å skaffe investorer til kinosenteret i Galleri Oslo, som skulle ha åpnet til jul. Det er bare fem- seks millioner som gjenstår for å få realisert prosjektet, men pengemarkedet reagerer ikke på invitasjonene om å delta.

Moræus Hanssen har gått ut med klare krigserklæringer mot nyetableringen.

- Det ser ut til at hun har lyktes, sier Frode Kjelsrud, en av initiativtakerne til prosjektet.

Oppgitt

Han får ingen trøstende ord fra sin motpart når slaget nå synes avgjort. Tvert imot:

- Jeg forsvarer det kommunale kinosystemet og tar konkurranse for hva det er: Vitsen er ikke å delta, men å vinne, sier Moræus Hanssen.
Kjelsrud og kollega Jan Mehlum har de siste åra gjort suksess med privat kinodrift i Tønsberg. De har overtatt sin konkurrent og rykket opp fra 15. til 6. plass på lista over landets best besøkte kinobedrifter.

De er både oppgitt og overrasket over problemene med å etablere seg i Oslo, og særlig over måten Moræus Hanssen har gått ut på.

- Oslo-politikerene har gitt oss konsesjon og ønsker oss velkommen, mens kinodirektøren motarbeider oss. Vi har til og med hørt at vi omtales som useriøse, sier Kjelsrud.

- Hvem tror du har satt ut det ryktet?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Viser muskler

Moræus Hanssen avviser at noen fra Oslo Kinematografer har slengt med leppa overfor potensielle investorer i Galleri-prosjektet.

- Vi har mer enn nok med å se på våre egne finanser. Men det har vært en klar strategi hos oss å vise muskler, slik at interesserte investorer skal vite at vi er en dynamisk, vital bedrift og at det kanskje ikke ville være så lurt å satse pengene sine på andre.

Alternativer

Tønsberg-kameratene har fortsatt stor tro på at det noe beryktede kjøpesenteret Galleri Oslo er et godt sted for kinodrift.

- Men vi utreder også alternativer, det er flere steder i Oslo hvor det er mulig å drive kino.

Og mens de private utreder, fester Ingeborg Moræus Hanssen og Oslo Kinematografer sitt grep om kinomarkedet. Et nytt kinosenter med fire saler åpner i Vika 12. desember.

- Jeg har en følelse av at det går rette veien for oss nå, sier Oslos kinodirektør.

Hele Norges coronakart