Vinner seerne med humor

I går begynte TV2s nye komiserie, i dag starter NRK sin - og neste uke er Robert Stoltenberg tilbake. Humor gir markedsandeler. De kaprer NRK.

NRK1 har knapt en dag i uka uten humorprogrammer av et eller annet slag. Nå, ved sesongstart, sendes «Palme ved reisens slutt» mandager, «Walkabout» og «Team Antonsen» onsdager, «Team Antonsen» torsdager, «Nytt på nytt» fredager, og fra neste uke «Hundehjørnet» med Robert Stoltenberg lørdager. (Søndager går «Nytt på nytt» i reprise og tirsdager går «Team Antonsen» i reprise på NRK2.)

NRK vil rekruttere yngre seere gjennom humor.

- Vi har satset på humor i mange år. Jeg som underholdningssjef ser det som viktig å opprettholde og videreutvikle den satsingen. Det har med morgendagen å gjøre, sier NRKs underholdningssjef Tordis Aavatsmark.

Viktig område

De siste månedene har TV2 sakket akterut i kampen om markedsandeler, med stadig synkende andel. Nå roer de også ned latter-kampen. Kanalen satser mer på utenlandsk komikk enn på norsk, og har bare to egenproduserte humorsatsninger den første delen av året i år. «Hos Martin» går tirsdager, med start i går. Første halvdel av februar kommer «Torsdagsklubben» tilbake. Det er færre konsepter enn i høst, da både Dagfinn Lyngbø og Espen Eckbo/Henrik Elvestad hadde egne programmer. Men TV2s informasjonssjef Geir Mikalsen mener fortsatt at humor er viktig for kanalen.

- Gode humorprogrammer er en særdeles viktig del av programtilbudet på TV2. Vi har alltid hatt ambisjon om å ha minst én god egenprodusert produksjon og minst én av de beste internasjonale seriene, sier han.

Nye programmer

- Kommer Espen Eckbo eller Dagfinn Lyngbø tilbake på TV2?

- Espen Eckbo har kontrakt med TV2 og kommer garantert tilbake i 2004. Når og hvordan er ikke bestemt. Lyngbø har vi kontakt med, men ikke kontrakt med. Vi håper å bli enige om nye prosjekter, men ingenting er avtalt, sier Geir Mikalsen.

TV2 produserer også en ny serie med Hilde Lyrån, Kjersti Elvik og Lisa Tønne i rollene. Det er ennå ikke bestemt når «Seks» skal sendes, men det blir ikke i løpet av årets tre første måneder.

TVNorge har for øyeblikket ingen norskproduserte humorserier, hvis man ikke inkluderer Sigurd Solliens reiseprogrammer. Men kanalen planlegger ny serie med Kristian Valen.

- Vi jobber med et nytt konsept, «Valen-tv» slik det var på TV Norge nå sist blir det ikke. Vi håper vi skal ha det klart til høsten, men det er mulig det blir våren 2005 i stedet, sier informasjonssjef Jens Petter Gjelseth.

KOM OG BLE KILT: - Topp sa Briskebys Lise Karlsens etter at hun hadde besøkt «Team Antonsen» i går kveld. I kveld er det premiere på NRK1.
TILBAKE MED «HUNDELIV»: Robert Stoltenbergs nye serie «Hundehjørnet» er satt opp i beste sendetid lørdager, med start på NRK1 17. januar. Her er han som Frank-Robert.
FORTSETTER: «Nytt på nytt» er en sikker NRK-vinner på fredagskvelden.
FORTSETTER: «Torsdagsklubben» er den ene av bare to humorsatsinger på TV2 denne vinteren og våren. Foto: TV2