Vinner tur til Afrika

Juryen for urettferdighetskonkurransen har valgt seg ut fire vinnere. Ine Benedikte Målbakken, Hanne Marie Maugesten, Gunn Hege Karlsen og Yvonne Lunden Halseth har alle vunnet en tur til Mali i Afrika. Her kan du lese hvorfor de vant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Juryen hadde en stri jobb med å velge seg ut fire bidrag. Til slutt valgte vi å lande på fire forskjellige kunstneriske uttrykk.

Ine Benedikte har tatt et flott og sterkt bilde som illustrerer urettferidhet innad i en familie. Her har hun brukt seg selv og broren som fotoobjekter med selvutløser på kameraet. Hanne Marie Maugesten har skrevet en gripende historie om en gutt som mistet begge bena da han løp over en en landmine. Gunn Hege Karlsen har lagt ned et imponerende arbeid i å snekre sin egen urettferdihetsside på nettet, og Yvonne Lunden Halseth har laget en video. Juryen gratulerer vinnerne!

Foto: «Alle barn har rett til en trygg oppvekst», av Ine Benedikte Målbakken, 16 år

Ine Benedikte Målbakken har tatt et velkomponert bilde, med fin bruk av kontrast og noe som nærmer seg overeksponering. Bildet viser en situasjon som beklageligvis er forholdsvis hverdagslig for mange ungdommer verden rundt, med alkoholmisbruk og vold. Plasseringen av ølflasker i bakgrunnen er klassisk, men diskret, og det tar tid å lese bildets fulle innhold. Vi berømmer fotografen for å ha villet vise en situasjon fra det norske samfunnet, som vi tror vi kjenner best. Det er bevegelse og nærvær i bildet, derfor virker blikkontakten mellom seeren og gutten på bildet mer gripende. Kontakten som skapes mellom den som ser på og den som opplever urettferdighet, griper tilskueren, som tenker at dette kunne like gjerne vært nabogutten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer