Vinnerne av Verdens bokdag-konkurransen

Bokspising, mot til jobbsøking og selvsagt kjærlighetserklæringer er blant begrunnelsene som har gått av med seieren i Verdens bokdag-konkurransen til Dagbladet :litteratur og Haugen bok.

Skulle Eivind S. Jensens kone ha valgt bort noe fra familiens overfylte familiebil, ville både barnevogn og ski blitt stående igjen. For fortellingen blir han premiert med nok ei bok til kona og hovedpremien i konkurransen, Sigrid Undsets samlede verker.

De andre vinnerne, som får en bok å gi en de er glad i, er:

Hilde Magnussen, Mo i Rana: Sønnen Håvard og hans pappa får «Julemysteriet» av Jostein Gaarder til førjulskosen.

Anneline Mjøseng, Prestfoss: Moren får «Kunsten å lede seg selv» av Randi B. Noyes, så hun skal få mot til å søke jobben hun har lyst på.

Margareth Rimmereide, Porsgrunn: Torbjørn Egners «Karius og Baktus» skal lære nevøen Piers i Minnesota i USA å lese norsk.

Mimi Dammann, Bekkestua: Mimi vil hedre venninnen Bodil i Grimstad - en ildsjel på Vik og Fevik bibliotek og Grimstad dokketeater som nå pensjonerer seg.

Ane Kamilla Eriksen, Oppegård: Verdens beste mormor og morfar i Moss får en bok med stor skrift.

Stina Mosling, Island: Stina vil at kjæresten i Norge skal få «Elskling, jeg dør» av den islandske forfatteren Krístin Ómarsdóttir, så de kan lese samme bok.

Kyrre Haakaas, Birmingham i England: Kyrre liker kjæresten Kjersti best når han ser på henne hvordan hun opplever en bok. Bokgaven han vil gi til henne, er «Før du sovner» av Linn Ullmann.

Thorolf Trønnes, Trondheim: «Cuba Libre», Regine Deforges' siste bok, går til Thorolf samboer Elisabet. Nå skal de lese i hver sin godstol i nybygd vinterhage.

Stine Eklund, må oppgi e-postadressen sin eller kontakte oss på annen måte!: Wenche har på Verdens bokdag fullført hovedoppgaven i sosialantropologi, og Stine synes hun fortjener Haruki Murakamis «Norwegian Wood» for den bedriften.

Christopher, ?: Christopher forteller en gripende historie om hvordan han for første gang leste en bok da broren Andreas diskuterte Hamsuns «Victoria» med en venn. Han mener at en god bok er en god takk til lillebroren.

Petter Deraas, Verdal: Den eneste som gir en bok til seg selv («Mysterier» av Hamsun), men juryen lar dette passere på grunn av de traumatiske omstendighetene. Da Petter var liten, så han nemlig en gutt spise en bok - og det var ikke første gang det hadde skjedd.

Vinnerne er tilskrevet på e-post. Dagbladet :litteratur oppfordrer de av vinnerne som ikke har besvart e-posten til å kontakte oss over påske.