Anmeldelse: «Kompani Lauritzen»

Vinneroppskrift fra Dag Otto

«Kompani Lauritzen» treffer feelgood-kjendis-reality-blinken.

KOMPANI LAURITZEN: Disse kjendisene har takket ja til å delta på Dag Otto Lauritzens «militærakademi». Foto: Matti Bernitz Pedersen / TV 2
KOMPANI LAURITZEN: Disse kjendisene har takket ja til å delta på Dag Otto Lauritzens «militærakademi». Foto: Matti Bernitz Pedersen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV: I denne versjonen av norske kjendiser som gjør noe de ikke kan på TV, er turen kommet til militæret.

I «Kompani Lauritzen» har Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård tatt med 14 kjendiser til militærleiren Setnesmoen på Åndalsnes. Militæret har lenge vært en populær setting for norske og internasjonale komedier, fra «Stompa» via «Operasjon Løvensprett» til «Private Benjamin» og «Stripes».

Her skapes humor og underholdning ved å ta én del håpløse surrehuer, én del disiplin og én del fysisk og mental tortur, og mikse det sammen.

Dette er også en vinnende oppskrift for «Kompani Lauritzen».

Virker lettere sjokkerte

I «Kompani Lauritzen» har gjengen med kjendiser av en eller annen merkelig grunn frivillig («Hvorfor er jeg med på dette?» er et spørsmål flere deltakere stiller seg opptil flere ganger i løpet av programmet) latt seg verve.

Gjennom ti programmer skal rekruttene og seinere aspirantene gjennom knalltøff militærgrunntrening i alt fra fysisk krevende øvelser til korrekt sengeoppredning.

Gjengen består av stort sett av komikere, musikere og mediepersonligheter som verken er vant til kaderdisiplin eller helvetesmarsjer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer