Vinneroppskriften er ikke endret, bare utvidet

Mer av alt i «The Sims 3».

|||MAN SKAL ALDRI endre på en vinneroppskrift, sies det. Det har heller ikke «Sims»-utviklerne gjort med sitt tredje kapittel i den rekordselgende livssimulator-serien.

I stedet har de bare utvidet oppskriften, og med det potensielt lagt til rette for en enda større seier.

HELE POENGET med «The Sims» er å styre livet til små mennesker, simmer, som lever livene sine i og utenfor husene på skjermen din.

Som om vi ikke har nok med egne problemer, er det i «Sims»-spillene flust av problemer, behov og intriger. Simmene må spise, sove, tisse, dusje, sosialiseres og mye mer, akkurat som oss. Og for å få til dette, må du inne og overta styringen.

Heldigvis er det ikke bare et ork. Når simmene får dekket sine primærbehov, er det nemlig mengder av glede å spore når de har det som best.

Men om du er av den mer sadistiske spillertypen, trenger ikke nødvendigvis detaljstyringen foregå til fordel for simmene - serien kan også romme store mengder desperasjon og ulykke ...

I «THE SIMS 3» har du fortsatt full kontroll over hva som skjer i huset til simmene dine. Men du får også være med utenfor husets vegger og over til naboen, inn til byen eller ut i den omkringliggende naturen.

På denne måten gjøres spillet langt mer åpent enn tidligere, noe som bidrar til å skape etterlengtet variasjon fra første stund.

1

Fortsatt er møblene du har i stua viktig, men like viktig er det at boksjappa på andre siden av byen har boksalg, eller at favorittlaget ditt spiller på sportsarenaen.

SOM FØR FORMER du din egen sim, men også her får du male med en langt bredere pensel.

I tillegg til å kunne detaljstyre utseendet til simmen din, får du også velge mellom en rekke personlighetstrekk som påvirker nesten alt simmen foretar seg videre i spillet.

Einstøing? Festløve? Kleptoman? Feiging? Snill? Ond? Valgmulighetene er mange, og når du kombinerer dem blir gjerne resultatene like underholdende som interessante.

Også i samtaler med andre simmer vil du få spesialvalg knyttet opp mot personligheten din, noe som absolutt gjør samtalene på det sedvanlige sim-tullespråket til en potensielt artig affære.

FANS AV SERIEN vil uten tvil finne seg til rette med en gang, for så å oppleve at timene flyr forbi raskere enn beregnet. De mest innbitte spillerne vil kanskje også merke at pengene flyr, siden du nå kan kjøpe nye gjenstander og innhold til spillet for ekte penger.

De mange valgene overalt sikrer en svært variert og ofte uforutsigbar spillopplevelse. Uansett hvordan du velger å spille «The Sims 3», er det mye å hente - så lenge du liker å sysle med detaljstyring.

Og om man ser på salgstallene, er du ikke alene om du liker nettopp det.

Vinneroppskriften er ikke endret, bare utvidet