ØYSTEIN «VINNI» SAUVIK debuterer som barnebokforfatter til våren, med en bok om bilen Johnny Kuper. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
ØYSTEIN «VINNI» SAUVIK debuterer som barnebokforfatter til våren, med en bok om bilen Johnny Kuper. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer

Vinni skriver barnebok

Vil heller skrive om trafikksikkerhet enn rappe om kjendisfester.

- Jeg håper sønnen min blir revisor, så rapperen Vinni da Dagbladet møtte ham i oktober.

Han frykter nemlig hvordan sønnen Leonel er blitt «jævla opptatt av musikk».

- Pappa, sett på guttemusikk, pleier han å si. Guttemusikk er trommer. Jeg har han fifty-fifty, men livet mitt er jo ikke sånn at jeg kan ha han annenhver uke. Det er ti dager her og en helg der. Han synes det er trist at jeg reiser så mye og vil ikke at folk skal like sangene mine. Jeg håper Leonel blir revisor. Å bli musiker er ikke den letteste veien å gå, sa Vinni i intervjuet.

Og nå tar han saken i egne hender.

Den tidligere Paperboys-rapperen, debuterer som barnebokforfatter på Aschehoug. Øyvind «Vinni» Sauvik skriver om bilen Johnny Kuper i en bok om både vennskap og trafikksikkerhet. Boken kommer i april.

Blant de andre titlene på vårlista til Aschehoug er Jo Nesbø, Jostein Gaarder og Unni Lindell.

Harry Hole var ikke død, bekrefter forlaget Aschehoug, som har en ny Harry Hole-tittel på vårlisten. Boken har foreløpig slippdato 6. juni.

Det er i februar duket for en ny bok fra Tom Egeland, som denne gangen skriver for ungdom. Boken har fått tittelen «Katakombens hemmelighet», og beskrives som en Bjørn Beltø-roman for 12-åringer.

I februar slipper også May Grethe Lerum avslutningen på sin «Solstorm»-trilogi: «Morgengry». Det er duket for både romantikk, drama og oppgjør med onde krefter.

Unni Lindell er på sin side klar med «Forelska forever» i mars, i bokserien for unge om Ella, en bokserie som har solgt i rundt 40.000 eksemplarer.

Også Jostein Gaarder har noe nytt på gang for unge lesere. I «Anna. En fabel om klodens klima og miljø» handler det både om vår tid og en fremtid i 2082. Romanen henvender seg til ungdom, men kan leses av alle, og utkommer allerede i januar, melder forlaget.  (© Dagbladet/NTB)