Vinni tilbake på Itunes-toppen

Og det før låta ble sendt på tv i «Hver gang vi møtes».

POPULÆR: Øyvind Sauvik, best kjent som Vinni fra hiphop-duoen Paperboys, har fått maks uttelling for sine låter i TV2-programmet «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆR: Øyvind Sauvik, best kjent som Vinni fra hiphop-duoen Paperboys, har fått maks uttelling for sine låter i TV2-programmet «Hver gang vi møtes». Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Øyvind Sauvik, best kjent som Vinni fra hiphop-duoen Paperboys, har nok en gang havnet på hitlistene med en låt fra TV2-programmet «Hver gang vi møtes».

Sendes i kveld Denne gangen er det Vinnis tolkning av Knutsen & Ludvigsen-klassikeren «God morgen Norge», fra albumet «Juba Juba», som har inntatt førsteplassen på Itunes-lista.

Låta ble sluppet lørdag, men den er fremdeles ikke vist på tv. Først i kveld klokka 20 skal programmet, der artistene denne gangen hyller Øystein Dolmen, sendes på TV2.

- Låta er med på «Hver gang vi møtes»-platen og mange har nok hørt den der. Den gikk inn på topp-ti-listen allerede på onsdag, så det er vi strålende fornøyde med, sier Erling Johannesen, markedssjef i EMI Music.

Vinni vinner Så langt er det en annen Vinni-tolkning, «Sommerfuggel i vinterland», som har fått mest oppmerksomhet etter TV2-programmet. Etter tre dager solgte låta til platina. Videoen er sett nærmere 1,5 millioner ganger på Youtube, og statsminister Jens Stoltenberg røpet nylig på Twitter at låta er blant hans favoritter for tiden.

- Låtene er fantastiske og så har Vinni laget skikkelige hitversjoner av dem. «Sommerfuggel i vinterland» og «God morgen Norge» var de låtene vi tippet kom til å bli mest populære. Sånn sett er jeg ikke overrasket, men det er desto hyggeligere at de nå gjør det så bra, sier Johannesen.

Kjendiser i kø Øystein Dolmen setter ifølge TV2 stor pris på Vinnis versjon av «God morgen Norge», en låt som ble utgitt i 1983.

- Hvis dette ikke blir en hitlåt, så vet ikke jeg, altså. Den må du bare få ut. Herregud, sier en oppspilt Øystein etter Vinnis opptreden.

Kjente norske artister står nå i kø for å bli med i runde nummer to av programmet.

- Vi er i dialog med flere, og har begynt castingen. Så langt har vi ikke skrevet under noen kontrakter, men vi tror at vi skal få et like bra lag til runde nummer to, sier Kari Austefjord, presseansvarlig i TV2.

TV2 har ikke bestemt seg for når neste programsereie skal spilles inn eller sendes.
 

SUPERDUO: Halvdan Sivertsen og Øyvind Sauvik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SUPERDUO: Halvdan Sivertsen og Øyvind Sauvik. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer