Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vinnis pc knust

Fan reddet påsketurné og nye låter.

(Dagbladet.no): Natt til torsdag var Paperboys på vei fra spillejobb i Hemsedal. På vei derfra holdt resten av påsketurneen på å gå i tusen biter:

- Etter at vi hadde spilt i Hemsedal, pakket vi alt utstyret, og lydmannen og utstyret stakk rett ned til Oslo. Bakdøra på kassebilen åpna seg, og en platebag med laptop og harddisk falt ut av bilen. Ikke bare datt den ut, den ble også overkjørt av en annen bil.

Heldigvis for Paperboys, var Gunn Haga sjåfør for vennene sine, og hun kom på veien litt senere den samme natten:

- Jeg er en veldig nysgjerrig person, og måtte bare se hva det var som lå i veien, spesielt fordi det så ut som et dyr. Jeg pleier alltid å stoppe hvis jeg finner kattunger og lignende, sier Haga til Dagbladet.no.

I veikanten fant hun laptopen og harddisken. Men for å finne ut hvem som eide utstyret, måtte hun virkelig jobbe:- Skjermen var knust, men øverst i hjørnet gikk det an å se litt, akkurat nok til å se at det stod «Tilhører Øyvind Sauvik».

Deretter søkte hun på nettet, og fant ut at Øyvind Sauvik er samme person som Vinni i Paperboys. Via Paperboys\' hjemmeside kom hun til slutt frem til Vinni. Da var klokken fem.

- Det deilig at det ikke var meg som gjorde det. Skal ikke se bort fra at det er noen som har driti seg ut. Men skaden har skjedd, så det er ingen vits i å fordele skyld, sier Vinni til Dagbladet.no.

Dagen etter, torsdag, møtte de opp på bensinstasjonen hvor Gunn jobber, og fikk overlevert restene etter både datamaskin og harddisk. Innholdet på harddisken var spesielt viktig:

Påsketurneen nesten i tusen biter: Øyvind Sauvik og Jarle Hollerud kunne fullføre påsketurneen på grunn av en våken fan. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
Påsketurneen nesten i tusen biter: Øyvind Sauvik og Jarle Hollerud kunne fullføre påsketurneen på grunn av en våken fan. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Den er viktig. Der ligger alle miksene fra forrige album, alle liveoppsettene, og seks nye låter som ikke er noe annet sted. Der lå halve det nye albumet, sier Vinni.

Dermed så det ganske mørkt ut for Paperboys, som hadde to konserter til de neste dagene:

- Disken var rista i filler, og skallet knust, men det var fortsatt litt liv i den, og vi fikk kopiert ut alt vi trengte. Laptopen var helt ødelagt.

- Det var sure miner på vei til Beitostølen. Men vi fikk lånt en laptop der, og brukte noen tusenlapper på programvare, og installerte greiene på laptopen som vi fikk låne av en grei kar. Fem på halv ti virket alt, og fem minutter senere stod vi på scena.

I Karasjok måtte de låne en ny datamaskin, i tillegg fikk de installert de programmene på en annen laptop.

Hendelsen satte en støkk i Paperboys, som har tatt lærdom av hendelsen:

- Det var litt mer svett enn vi hadde planlagt. Men man lærer av slike smeller, og nå har vi begynt å ta backup av ting, og investert i en datamaskin til som bare står i studio.

For Gunn var det ekstra morsomt at laptopen tilhørte Paperboys:

- Jeg har stort sett alt av musikken deres fordi jeg elsker å råne, og de har veldig bra bass. CD\'ene er fast inventar i bilen, sier hun til Dagbladet.no.

Var sjåfør: Gunn Haga var sjåfør for vennene som var på fest, og fant datamaskinen og harddisken ved en tilfeldighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling