Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vinterferiens store skuffelse

Det er lite som er så demotiverende for arbeidsmoralen som andres feriebilder.

NYDELIG STED: Men Tryvannstua, og alle andre markastuer, stenger tidlig i vinterferien.
Foto: © Espen Bratlie / Samfoto
NYDELIG STED: Men Tryvannstua, og alle andre markastuer, stenger tidlig i vinterferien. Foto: © Espen Bratlie / Samfoto Vis mer
Meninger

Lyseblå himmel, glade barn, raske ski, kvikk lunsj og strålende sol. Ut fra bildene i sosiale medier, har hele Norges befolkning bodd på fjellet hele uka. For oss som ikke har ferie, er det god plass i kantina, null kø på veiene og sitteplass på T-banen. Sola skinner, men lyset på nesetippen kommer fra pc-skjermen og gir ikke fregner, men gusten hud.

Dette er ei sånn uke der det er enda tristere enn vanlig å hente seint i barnehagen. Det virker som om alle andre er selvstendige, frilansere eller lærere og kan ta fri så mye de vil. I skrivende stund ser jeg på Facebook at en av dem som ennå har jobb i oljeindustrien, er på Ullevålsæter med dattera si. En tenketank-leder har med bikkje og unger på morgenens skitur. En stortingsrepresentant smiler på ski, men skriver at det er fint å jobbe på hytta ved Sjusjøen. Det er lite som er så demotiverende for arbeidsmoralen som andres feriebilder.

Etter å ha sett bilder av de andre førskolebarna på Sjusjøen og Hafjell hele dagen, bestemte jeg meg tirsdag for at nok var nok. Også mitt barn må se snø i vinterferieuka. Hun var nest siste barn i barnehagen, men jeg fikk likevel jublende respons da jeg kom. Jeg erklærte nemlig at i dag blir det middag på Tryvannstua. Vel hjemme gikk brødskiver ned på høykant, sjelden har hun skiftet så raskt. Selv om sola gikk ned da vi var på vei ut, var følelsen der: I kveld skal vi ha et par timer ferie vi også.

Vi er mange som jobber når andre har fri. Hver dag lages det aviser og vaskes gulv, butikkene er åpne og det er børsen også. Noen av oss er heldige nok til å kunne gå tidlig fra kontoret en dag, for å rekke sola ute. I Marka er løypene nypreppa og åpne til leggetid hver kveld, og det er jammen skiheisen også. Denne uka har parkeringsplassene ved utfartsstedene vært stappfulle på kveldstid, vi som er på jobb og i barnehage vil også gå eller stå på ski.

Derfor er vi også mange som har opplevd det femåringen og jeg gjorde tirsdag. Forventningsfulle, med roser i de ellers gustne kinnene, fant vi en lapp på ei låst dør. Lappene henger på samtlige markahytter denne uka: Vi stenger tidlig på grunn av vinterferien.

Presisering: Heldigvis har ikke absolutt alle markastuene tidlig stengt denne uka. Ullevålsæter har vært åpent til klokka 21 hver kveld, Skjennungstua har også utvidet sine åpningstider.
Artikkelforfatteren er forøvrig privilegert nok til at hun kunne gå tidlig fra kontoret for å rekke Tryvannstua allerede onsdag. Skillingsbollepauser er de beste pausene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media