"Vinterkyss" belønnet med filmpris

Norsk film vant hovedprisen på stjernespekket filmfest i LA.

(Dagbladet.no): Filmen "Vinterkyss" med Annika Hallin og Kristoffer Joner i hovedrollene er nominert til Oscar. Natt til mandag vant de juryens hovedpris ved det Amerikanske filminstituttets storslagne filmfest i Los Angeles, melder NTB.

De skal ha konkurrert med en rekke andre sterke Oscar-kandidater.

- Uvirkelig

Sara Johnsen debuterte som regissør med "Vinterkyss". Produsent Christian Fredrik Martin tok gledelig i mot prisen på filmfesten.

- Jeg har sett en rekke gode filmer i løpet av AFIs filmfestival. Det er derfor helt uvirkelig å vinne denne prisen, særlig med tanke på den sterke konkurransen, sier Martin til Norsk Filminstitutts hjemmesider.

Han var stolt av skuespillerne og reigssøren, og i tillegg var han begeistret for hvor godt filmen ble mottatt av amerikanerne.

Annika Tallin er i New York for å promotere filmen. Hun fikk nyheten etter en visning på Lincoln Centre, melder NTB.

- Vi lagde en film om menneskelige erfaringer, fortalt på en rå, ærlig og lite glamorøs måte. Det er ikke et vakkert eventyr, men den forteller om sorg og lidelse på en måte som alle kan forstå, sa Hallin i følge nyhetbyrået.

Regissør Sara Johnsen var hjemme i Oslo da hun mottok nyheten.

PRISBELØNT: Den norske filmen "Vinterkyss" med Annika Hallin og Kristoffer Joner i hovedrollene, ble belønnet med hovedprisen i LA på det Amerikanske filminstituttets filmfest natt til mandag.