Vinyl, øl & rock'n roll

Da omsetningen til Bergens legendariske platesjappe Apollon flatet ut, svarte eierne med tappekraner og levende musikk.

VINYL, CD OG KRANER: Med 70 sitteplasser og noen ståplasser i tillegg har Tor Tessem (tv) og Einar «Engelen» Engelstad utvidet kult-platesjappa Apollon i Bergen til en blanding av bar, musikk-mekka og hang out-sted for folk som ikke kjøper plater etter VG-lista. FOTO: TERJE MOSNES
VINYL, CD OG KRANER: Med 70 sitteplasser og noen ståplasser i tillegg har Tor Tessem (tv) og Einar «Engelen» Engelstad utvidet kult-platesjappa Apollon i Bergen til en blanding av bar, musikk-mekka og hang out-sted for folk som ikke kjøper plater etter VG-lista. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Midt i mai, bare noen takter før Bergens årlige festspill- og nattjazzraptus, åpnet Apollon-eierne Tor Tessem og Einar «Engelen» Engelstad øl- og kaffekranene i den nyinnredete butikken i Nygårdsgaten.

Bar og platesalg under samme tak fra 10 til 00.30 sju dager i uka ble dermed Apollons svar på «krisa i platebransjen», og publikumsresponsen de første dagene var lovende.

Selv med et tropevær som fristet til alt annet enn innendørs sysler i den vanligvis regnvåte byen, fant folk veien til de om lag 70 sitteplassene i «nye Apollon».

—For tre år siden så vi at omsetningen på platesalget stagnerte etter mange år med jevn vekst. Det var ingen krise, men vi begynte å tenke på hva vi kunne gjøre for å sikre driften, om Apollon kunne finne en fot til å stå på. Så begynte vi å leke med tanken på barservering i tillegg til platesalget, sier Tor Tessem.

—Her blir det 23 typer øl fra inn- og utland på tapp når alt står ferdig, supplerer Einar Engelstad og fortsetter:

—I tillegg har vi ambisjoner om å presentere levende musikk i form av showcases, lanseringskonserter eller andre evenementer en gang eller to pr uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer