Vinyl-prinsessa

Annie tror vinylen vil bestå, mens CD-formatet kommer til å måtte takke for seg.

Denne uka kommer Annie selv ut på vinyl. Singlene inneholder mikser av låter fra Annies siste album «Anniemal» og er et resultat av samarbeid med blant andre DJ-en Erol Alkan. Som mye annen moderne vinyl, kommer utgivelsene i begrenset opplag. Noen antakeligvis i så få utgaver som 20. Og nordmenn kan se langt etter å finne dem i norske butikker.

-  Det er noen få butikker i England, Japan og New York som får noen kopier hver, forklarer hun.

Dersom nordmenn vil sikre seg kopier, må de på nettet.

-  Fint for nærsynte

I løpet av de siste månedene har salget av vinylsingler økt med 87 prosent i England. Dette er de beste salgstallene for formatet siden 1998, skriver NRK. Dagbladet får bekreftet at også norske plateselskaper merker denne tendensen.

-  Vi merker noe økning i interessen, sier Thomas Borge i EMI, selv om han ikke kan tallfeste økningen i salget. Annie synes dette er gode nyheter, og som artist merker hun selv økt etterspørsel etter vinylutgivelser. Hun har ingen problemer med å finne årsaker til utviklingen.

-  Det er bedre lyd på vinyl, mener Annie.

Hvorfor kan hun ikke forklare, det må rett og slett bare oppleves.

-  Dessuten er det veldig fint for dem som er nærsynt, legger hun til.

Ikke lett tilgjengelig

Annie tror at CD-en kommer til å dø, akkurat som kassetten.

-  Vinylen vil bestå, sier hun selvsikkert.

Som DJ er det i alle fall ikke tvil om hva hun foretrekker å jobbe med.

-  Det er lettere å scratche med, og det er rett og slett mye gøyere.

Det eneste aberet med vinyl, er at det er vanskelig å få tak i.

-  Det finnes jo noen få bruktbutikker rundt om i landet, men de burde bli flinkere til å distribuere vinyl. Det ville gjøre folk glad, sier hun. Hun vil ikke si seg enig i at vinyl er for fetisjister, men i dag det er heller ikke formatet for mannen i gata.

-  Uten å virke arrogant, vil jeg nok si at vinyl i dag er forbeholdt dem som er over normalt musikkinteresserte, sier hun.

Travel sommer

Når Dagbladet snakker med Annie, står hun ved bagasjebeltet på Gardermoen. Hun er på vei til Bergen etter et tre dagers opphold i Berlin. Der hun har promotert albumet «Anniemal».

-  Det var et utrolig bra opphold, sier hun fornøyd. Særlig skryter Annie av journalistene der.

-  Jeg gjorde masse intervjuer der, og det er fascinerende. Journalistene er så veldig mye mer oppdaterte og stiller mye mer detaljerte spørsmål, sier Annie.

Så der fikk vi den. Annies sommerplaner vitner om at det ikke blir mye tid til slaraffenliv. I forrige uke kom hun hjem fra en vellykket miniturné i USA, der hun seks ganger spilte for utsolgte hus. Gode kritikker fikk hun også. LA Weekly beskrev hennes konsert som den første feriedrinken: «Icy sweetness, fully intoxicating». Nå går turen til festivaler i Stavern og Arvika, for ikke å nevne Ibiza.

-  Det kan bli interessant. Jeg skal spille på nattklubben Manu Mission. Det er ikke en sexklubb, men jeg har hørt at det er mye strippere der, sier hun lattermildt.


Annie gjør DJ Kicks

Annie blir den andre norske artisten som gir ut et album i DJ Kicks-rekken.

Neste uke befinner Annie seg i et studio i Finland for å starte innspilling av et DJ Kicks-album. Tidligere er det bare Erlend Øye av norske artister som har fått bidra med et album til den etter hvert så varierte serien av utgivelser.

-  Veldig stort
-  Jeg er veldig fan, så jeg synes det er stort, sier Annie.

Annie ble nær sagt headhuntet til å gjøre DJ Kicks.

-  Jeg ble kontaktet i april og spurt om jeg var interessert, sier hun. -  Egentlig tenkte jeg at jeg ikke hadde tid, men jeg må bare gjøre det.

Hvordan albumet blir, har hun foreløpig ikke helt klart for seg.

Eklektisk album

-  Men jeg har tenkt til å få med meg en del norske ting. Og det kommer til å bli eklektisk og variert, lover hun.

Albumet kommer mest sannsynlig ut i oktober eller november.

VINYL-FETISJIST: Annie sverger til vinyl, og nå kommer en vinylplate med mikser av låter fra albumet «Anniemal». Men dessverre ikke i norske butikker ...