Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

VIP-klanens forfall

Se og Hør er Nobel-kandidater i forholdet til dette, skriver vår anmelder.

TV: Har du hørt den om nordmennene, svenskene og danskene? Sikkert, men vitsen som startet opp på TV3 i går er den klart dårligste.

For det første er det nærmest skammelig av kommerskanalen ikke å la dette tøvet bli utsatt for alltid etter det som skjedde i Sørøst-Asia, men når det nå først settes opp, blir det direkte grell underholdning, spesielt med våre fem deltakere fra staten Bondevik representert ved eks-blåveis Ole Klemetsen, komiker Janne Rønningen, skuespiller Lene Elise Bergum, artisten Gry Jannicke «J-Diva» Jarlum og politiker (?) Jan Simonsen. Beklager alle sammen, men aldri har fem tilsynelatende voksne mennesker gjort så lite for landet sitt i en så uviktig situasjon.

Pippi Falck
Svenskene og danskene virket tilnærmet ved sine fulle fem, vårt VIP-landslag dessverre ikke.

Vår norske programleder Christer Falck, med nusselige Pippi Langstrømpe-fletter, passer utmerket inn i denne populære realityserien hentet fra tv-tivoliets nederste hylle.

Samtidig, dette er det nærmeste vi kommer et moderne freakshow, så TV3 kommer sikkert til å få ratingsuksess. Og når noen helt frivillig er med på å drite seg loddrett ut, er det også lov å følge med i skadefryd. Latterlig moro faktisk.

Dansk Hulk

Danskene har blant annet med en Hulk Hogan-kloning som ble valgt til lagkaptein, og det virket som han og laget hadde tatt et forberedende kurs i elementær speiderkunnskap. Svenskene, med blant annet den tidligere bryteren Frank Andersson, viste også god broderånd ved å hjelpe oljefolket med å få satt opp et telt, få fyr på bålet etc. På tide med en union igjen.

Diva hjem

Stranda de femten bor på, unntatt Jannicke som måtte Diva hjem med en gang, er naturskjønn og paradisisk. Resten er det absolutte lavmål som noen gang er vist på norske tv-skjermer.

De gamle pausefiskene hadde mer å gi enn dette.

Kanskje på tide at en relativt samlet norsk kjendispresse også slutter å hausse opp vrøvlet reality, ikke minst av respekt for Daniel Defoe (1660- 1731) som skrev om Robinson Crusoe og Fredag.

FEM PÅ: Ole Klemetsen, Lene Elise Bergum, Jan Simonsen, J-Diva og Janne Rønningen skriver seg inn i fjernsynshistoriens «Hall of Shame», mener vår anmelder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media