«Vita & Wanda»

Vippeforlenging, neseoperasjon og brystreduksjon i ny NRK-serie: - Viktig at ikke alt dreier seg om sosial kontroll og hijab

Regissør Noman Mubashir vil vise en annen side av det flerkulturelle ungdomsmiljøet.

SKAL FIKSE NESA: Vita skal reise til Iran for å operer nesa. Hun og tvillingsøstera Wanda skal ha blitt plaget i ungdomstida for det andre mener er store neser. De to er aktuelle med NRK-seieren «Vita & Wanda». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tvillingparet Vita og Wanda Mashadi er aktuelle i NRK-serien «Vita & Wanda» som har premiere i dag på NRK TV. Gjennom drøye to år har NRK-teamet fulgt hverdagslivet til 25-åringene fra Strømmen utenfor Oslo. Jentene har iranske foreldre, men er født og oppvokst i Norge.

Mote, shopping og festing er en stor del av jentenes liv, og utseende og fasade spiller en betydelig rolle. Som mange andre unge er tvillingene aktive på Instagram og Snapchat, og det kommer fram i serien.​ Snapchat-selfies blir hyppig integrert.

«Vita & Wanda» er i samme gate som flere andre aktuelle NRK-serier, som Line fikser kroppen og Innafor. Disse programmene tar også sikte på å belyse utseende- og kroppspress blant unge mennesker.

Operasjon nese

I syv episoder blir seerne tatt med på blant annet vippeforlenging, brystreduksjon og neseoperasjon. Sistnevnte får Vita gjennomført i Iran.

- Å operere nesen er noe jeg har tenkt på ganske lenge. Wanda og jeg ble plaget da vi gikk på skolen. Folk mobbet oss og sa vi hadde store neser. Nå føler jeg at jeg endelig får gjort noe med det. Det gleder jeg meg til, forteller Vita.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer