Virgin-sjefen vil lage «spillenes iTunes»

Skal selge PC-spill billig og kjapt.

(Dagbladet.no): Virgin-sjef Sir Richard Branson er ingen nybegynner i spillbransjen. Allerede på slutten av 80-tallet startet hans Virgin-gruppe en egen spilldivisjon, Virgin Games (senere Virgin Interactive).

Spillselskapet sto ansvarlig for spill som «The 7th Guest», «Cannon Fodder» og «Command & Conquer», og var på et tidspunkt blant de største spillselskapene i Europa.

«Spillenes iTunes»

På slutten av 90-tallet ble selskapet kjøpt opp av franske Titus Software, og Virgin Games er i dag en portal for online- og pokerspill.

Nå vil Branson igjen kaste seg inn i spillmarkedet, og har ifølge det britiske bransjebladet MCV planer om å lansere det han kaller «spillenes iTunes».

- Dette er en kjempemulighet for oss, ettersom det gir oss muligheten til å gjøre for PC-spill det iTunes har gjort for musikk, sier Branson ifølge MCV.

Programmet skal hete «A World of My Own» («AWOMO»), og skal være en plattform for nedlasting og spilling av PC-spill - åpenbart på lik linje med tjenester som Steam og amerikanske Gametap.

- Kjapt og billig

SATSER PÅ PC-SPILL: Virgin-sjef Richard Branson vil lage «PC-spillenes iTunes». Foto: SCANPIX
SATSER PÅ PC-SPILL: Virgin-sjef Richard Branson vil lage «PC-spillenes iTunes». Foto: SCANPIX Vis mer

Branson hevder at «AWOMO» vil ha fordeler ingen andre spillplattformer har, blant annet superkjappe linjer og mulighet for spillerne å oppleve spillet i løpet av minutter i stedet for timer.

Virgin samarbaider med Game Domain International (GDI) om tjenesten, som etter sigende skal fremstå som en virtuell 3D-verden.

- GDI-teknologien vil revolusjonere hvordan massemarkedet spiller spill, og gi dem flere valg til en lavere pris, sier Branson.

PC-spill er tradisjonelt utsatt for store distribusjonskostnader og massiv piratkopiering, noe som har hindret veksten i markedet. Dette er åpenbare grunner til at Virgin nå får støtte fra flere store spillutgivere. Først ut er Koch Media.

- Etter 21 år i data- og spillbransjen, kan jeg med hånda på hjertet si at det jeg har sett av dette er unik teknologi som kan la spillbransjen få realisert sitt egentlige potensial, sier tidligere sjef Roger Bennet i det engelske bransjeorganet ELSPA.

«AWOMO»-plattformen lanseres senere i 2007, med et stort utvalg spill å velge mellom fra start. Det vil også bli holdt turneringer i spillene.