Virkeligheten kaller

Her har du lista over reality-seriene som er saksøkt.

I går ble det kjent at den amerikanske originalversjonen av «Ungkaren» er saksøkt for angivelig å ha ødelagt en svær villa i Miami, USA.

Ekteparet som leide ut villaen vil har rundt 35 millioner norske kroner i erstatning. De hevder at selskapet Warner Bros. etterlot seg huller i veggene, gnagere, giftige edderkopper og brukte hygieneprodukter, skriver Court tv.

Men USA er som vi alle vet ganske saksøkingskåte, og «Ungkaren» er slett ikke det eneste virkelighetsfjernsynet som har fått fart på advokatene. Her har du lista:

Big Brother

1. I amerikanske Big Brother holdt deltager Justin Sebik en kniv mot strupen til Krista Stegall. Hun saksøker tv-selskapet CBS for å ikke undersøke deltagerne godt nok i forkant. Dette til tross for at hun selv har et rulleblad. Stegall vil også ha erstatning for manglende oppfølging i etterkant av hendelsen.

2. Marvin Rosenblum eier tv- og filmrettighetene til George Orwells bok «1984». Han saksøkte Orwell Productions som står bak serien fordi han mente de ikke hadde fått tillatelse til å bruke referansene til boka i selve showet og produksjonsselskapets navn.

Temptation Island

Ytossie Patterson og Taheed Wilson måtte dra fra øya fordi de ikke fortalte tv-showets produsent at de hadde barn. Paret saksøker fordi de mente hele opptrinnet skyldes ønske om økt oppslutning rundt showet. Hendelsen har påført de følelsesmessige påkjenninger har ført til unødig stress i deres forhold, hevder paret.

Survivor (Amerikanske Robinson)

Stacey Stillmann ble stemt ut av serien. Hun mente at produsenten bak serien hadde overbevist to deltagere om at hun hadde dannet en allianse, og at de dermed stemmet henne ut. CBS og Castaway Productions saksøkte så henne for å ha jukset med stemmene.

The Osbournes

Gary Binkow hevder han diskuterte et dokuserie fra det virkelige livet til Ozzy og familene med Miramax. Han hørte ingenting før han så showet på Mtv.

Idol

50 år gamle professor Drew Cummings hevder han ble diskriminerte på grunn av for høy alder. Han kom ikke gjennom audition for showet.

Jackass

1. Wendy Linden var statist i showet, men hevder at det bli litt for mye når Jackass\' Dave England kjørte et toalett inn i en scene som kollapset. Hun ble skadet da hun ramlet i sementgulvet.

2. Bob Craft skiftet navn til Jack Ass i 1997 i forbindelse med en kampanje mot fyllekjøring. Han hevder at «Jackass» har skadet hans rykte og ødelagt rollen han skapte.

Top Model (Supermodellen)

Et produksjonsselskap hevder at CBS og UPN stjal deres ide. Saksøkernes program skulle hete «Fashion Obsession», og ville ha en million dollar.

Les mer på Court tv

JACKASS</B> Hvem er Mr. Jack Ass.
<B>THE OSBOURNES:</B> Hvem hadde egentlig ideen?
TOP MODEL:</B> Ble Fashion Obsession til Supermodellen med Tyra Banks?