<strong>NOSTALGI-SYRETRIPP:</strong> Netflix-serien «Stranger Things» har blitt mye sett og omtalt i sommer. Foto: Netflix
NOSTALGI-SYRETRIPP: Netflix-serien «Stranger Things» har blitt mye sett og omtalt i sommer. Foto: Netflix Vis mer

Virkelighetens skurker fra «Stranger Things» rykker ut for å rette opp inntrykket

– Vi driver ikke med monstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Netflix-serien «Stranger Things» har blitt varmt mottatt over hele verden i sommer.

Den tidvis overnaturlige handlingen i spenningsserien er lagt til en søvnig amerikansk småby i 1983, med en broket forsamling barn og unge i hovedrollene, og framkaller som sådan assosiasjoner til klassikere som «E.T.» og «The Goonies».

«En ublu hyllest av åttitallets overnaturlige ungdomsfilmer,» skrev Dagbladets anmelder, som også mente at «serien sjelden går ordentlig under huden på oss, og følelsen av magi, undring og skrekkblandet fryd uteblir» og trillet en firer på terningen.

Vil korrigere inntrykket

De verste folka i Netflix-serien representerer et mystisk statlig departement med en strengt bevoktet filial i den søvnige småbyen Hawkins, nemlig Department of Energy.

Såpass mye omtalt har serien blitt at det høyst virkelige amerikanske Department of Energy nå har gått ut med en uhøytidelig korrigering av hva de faktisk driver med.

De videre opplysningene byr nødvendigvis på såkalte spoilers fra «Stranger Things».

– Driver ikke med monstre

energidepartementets offisielle blogg listes det opp hvordan det fiktive departementet skiller seg fra virkeligheten:

«Hawkins-laboratoriet eksisterer ikke,» presiserer departementets talsmann, og påpeker samtidig at hele Hawkins, Indiana tross alt er et fiktivt sted.

«Vi driver ikke med parallelle univers eller monstre,» skrives det videre, sammen med opplysningen om at virkelighetens energidepartement blant annet jobber med å lage atomdrevne batterier til romfart eller teknologisk utstyr som skal forhindre at terrorister får tak i atomvåpen.

Departementets talsmann finner det også nødvendig å forsikre om at deres vitenskapsmenn ikke er onde, men veldig snille. Dermed kan man selv bestemme hvem man velger å tro på.

Det antas for øvrig at en offisiell bekreftelse av en sesong 2 er nært forestående. Netflix-sjef Reed Hawkins har selv uttalt at «det ville vært dumt» å ikke fortsette suksessen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer