Virkelighetsfjernt i nær framtid

Thriller om krigsveteraner, Frp og konspirasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Tore Oksholen har bak seg to bøker om forskeren og psykiateren Audrey Dishambé, som havner i dramatiske situasjoner i Trondheim.

I «Undergang» bistår hun under et behandlingsopplegg for norske krigsveteraner med traumer, og det blir en sterk opplevelse også for henne.

Snikskytter

En norsk snikskytter, som går under dekknavnet Varange, har hatt grusomme opplevelser under oppholdet i Afghanistan, og nå sliter han med ettervirkninger som blant annet gjør at han ikke får sove. Varange er den ene av pasientene til Audrey, og et sterkt bånd oppstår snart mellom den psykisk nedkjørte krigsveteranen og den høygravide tidligere flyktningen. Historien om Varange og Audrey er sterk og spennende lesing, og hadde i seg selv vært nok til en fascinerende roman. Men Tore Oksholen har utstyrt «Undergang» med et helt annet hovedplott, og det holder ikke på noen måte vann. For i dette virkelighetsscenariet, som utspiller seg i 2010, har Fremskrittspartiet tatt makten i Norge, anført av en kvinnelig (men navnløs) statsminister.

Tankeeksperiment

I praksis har dette maktskiftet ført til at Norge begynner å nærme seg en diktaturstat, hvor Statsministerens kontor har opprettet sin egen, uregjerlige etterretningsgruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer