Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Breddefotball:

Virker som fyll og alkohol er viktigst

Kjære Regjering. Dette gidder jeg ikke å se på lenger. Nå er jeg også jeg lei.

PRIORITERES: Innsenderen er frustrert over at utestedene prioriteres over breddefotballen.
Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix
PRIORITERES: Innsenderen er frustrert over at utestedene prioriteres over breddefotballen. Foto: Annika Byrde / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Den lokale fotballbanen er stengt etter anbefalinger fra FHI og NIF, og det er den mest sannsynlig hele sommeren. Vi kan altså ikke bruke fotballbanen alene, mens andre kan dra på konserter, feste, skjenkes på puber, og snart dra utenlands. Når alkohol og desperasjon etter utenlandsreiser blir viktigere enn fysisk aktivitet, blir jeg forbanna.

Man hadde heller ikke tenkt å sette i gang barnefotballen før 1. september før det ble sterke reaksjoner på dette og det ble framskjøvet til 1. august. Takk og lov for det.

Ørjan Haugland
Ørjan Haugland Vis mer

De som flyr ute på fest, pub og fyll synes sikkert dette er kjempegøy, men hvorfor skal disse få lov når vi som elsker aktivitet og idrett ikke får lov til det? Tenk at voksne mennesker skal sitte og skjenkes fra morgen til kveld, mens ungene får ikke lov til å spille fotball!

Noen vil kanskje si «Ja, men de får jo lov til å trene», men hvilken unge synes treninger er det som er morsomst? Det er jo å spille kamp disse ungene liker. Juble sammen når man scorer og vinner, og kjenne litt på skuffelsen hvis det går dårlig.

Lagfølelsen, gleden og engasjementet er noe både ungene, trenerne, foreldre og funksjonærer vil ha tilbake igjen. I tillegg er det jo også sunt for både folkehelsa og både den psykiske, fysiske og mentale helsen.

Jeg har sittet hjemme og trent på egenhånd og ventet på at idretten skal åpnes igjen, jeg har sett at Danmark har åpnet opp for dette, jeg har sett at mye som for meg fremstår som uviktig har blitt åpnet igjen, mens rundt idretten skjer det ingenting.

Det er på tide å si ifra. Jeg er ferdig med å sitte å se på denne forskjellsbehandlingen. Det virker dessverre som at dagens samfunn står for verdier som for meg fremstår som ganske uviktige.

Til tider virker det som at fyll og alkohol er viktigere enn fremtid, utdanning og en sunn livsstil. Argumentet om at dette er sosialt holder ikke mål etter min mening. Hvis du må ha promille for å ha det gøy med venner og bekjente har du et problem.

Dette handler ikke om at jeg skal få lov til å spille fotball. Dette handler om at jeg og sikkert mange andre som holder smittevernreglene er lei av å se på at andre får lov til å ha det gøy, mens vi må sitte hjemme uten å få lov til å drive på med det vi synes er gøy.

Jeg vet ikke hvordan Abid Raja og resten av regjeringen kan argumentere for at rulling for russ, puber for voksne og skjenketid til kl. 3 er viktigere enn at blant annet barn og ungdom kan være i fysisk aktivitet. Det hele blir ekstra ironisk når de faktisk har sagt tidligere at barn og ungdom skal prioriteres først.

Raja har også sagt at «Hvis vi gir alle som driver idrett unntak fra en meterskravet på idrettsbanen, så vil det være i strid med helsemyndighetenes anbefaling og bety økt risiko for at vi mister kontrollen på smittespredningen». Hva med de som er ute og fester hver helg hele natta da? Skal de få lov til å være unntak? Det er ikke selve taklingene og kroppskontakten på banen som er problemet, men alt som skjer rundt. Reising, kiosk kø og generelt mer aktivitet.

Hvor i landet ser man over 200 tilskuere på barne-, ungdoms- og breddefotball? Rundt en fotballbane er det kjempegod plass. Det er veldig enkelt å holde en meter på en bane som er 110 x 90 meter.

Fra 4. divisjon og nedover er det tross alt regionale serier. Man reiser altså bare til plasser i samme fylke. Det er ikke snakk om tre flybytter og 15 timer i fly, det er snakk om 1-2 timer i bil.

Jeg støtter det Karl Lindevik, styreleder for Divisjonsforeningen, sa til VG 23. juni: «Jeg føler det ikke lenger handler om smittevern, men politikk.»

Kan vi snart begynne å prioritere det som er sunt!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!