Statsminister Solberg har hele nasjonen bak seg før møtet med Donald

Vis at Norge er den lydigste i klassen, la Trump få oljefondet

God tur Erna, hilsen oss i norsk logrepresse af 2018.

HEIA ERNA: Norsk politikk eller norsk politisk journalistikk er akkurat som norsk sportsjournalistikk, vi heier på våre egne helte. Det gjør også en samlet norsk presse før Erna Solberg reiser over til USA for å møte president Trump. Heia, heia, Erna, det er du som er stjerna. Foto: NTB Scanpix
HEIA ERNA: Norsk politikk eller norsk politisk journalistikk er akkurat som norsk sportsjournalistikk, vi heier på våre egne helte. Det gjør også en samlet norsk presse før Erna Solberg reiser over til USA for å møte president Trump. Heia, heia, Erna, det er du som er stjerna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1968-generasjonen. 50 år siden barrikadene ble stormet. Den beste rocken ble utgitt, de råeste avantgardistene flyttet hjemmefra (vestkanten), det beste laget vant Europacupen i fotball, de beste bøkene ble skrevet, de beste bildene ble malt og de beste kommunistene ble skapt. Gjett forresten hva du kommer til å lese mye om i Dagsavisen, hos Wandrup og i Klassekampen i ukene som kommer? #Sympathy for the Devil.

Men, vi skal ikke spøke med 68-folket, men vi kan vel si såpass at verden akkurat i dag, 2. januar, ikke ble slik de håpet og drømte om hvis vi ser på hvordan denne mikroplastplaneten er i ferd med å drukne i havet av olje, oppdrett, plast, skit, fornyet tro på overmenneskene, rasisme, fordommer, hat, tøv, tant, ondskap, historieløshet og møkk.

Men, nei. Ingenting er menneskeskapt. Det skal vi ikke ha på oss altså, vi som i dag var 11 år i 1968. Ingenting av det som skjer rundt oss er menneskeskapt, ingenting sier vi. Ikke Allah, ikke Gud, ikke polene som smelter, havet som stiger, ondskapen som øker, ingenting er skap av mennesker. Det er skapt av seg selv og ikke av de mange sutregjøkene som vi ikke våger nevne navnene på fordi da blir de så lei seg og framstiller seg selv som ofre. Igjen & igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer