Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Statsminister Solberg har hele nasjonen bak seg før møtet med Donald

Vis at Norge er den lydigste i klassen, la Trump få oljefondet

God tur Erna, hilsen oss i norsk logrepresse af 2018.

HEIA ERNA: Norsk politikk eller norsk politisk journalistikk er akkurat som norsk sportsjournalistikk, vi heier på våre egne helte. Det gjør også en samlet norsk presse før Erna Solberg reiser over til USA for å møte president Trump. Heia, heia, Erna, det er du som er stjerna. Foto: NTB Scanpix
HEIA ERNA: Norsk politikk eller norsk politisk journalistikk er akkurat som norsk sportsjournalistikk, vi heier på våre egne helte. Det gjør også en samlet norsk presse før Erna Solberg reiser over til USA for å møte president Trump. Heia, heia, Erna, det er du som er stjerna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1968-generasjonen. 50 år siden barrikadene ble stormet. Den beste rocken ble utgitt, de råeste avantgardistene flyttet hjemmefra (vestkanten), det beste laget vant Europacupen i fotball, de beste bøkene ble skrevet, de beste bildene ble malt og de beste kommunistene ble skapt. Gjett forresten hva du kommer til å lese mye om i Dagsavisen, hos Wandrup og i Klassekampen i ukene som kommer? #Sympathy for the Devil.

Men, vi skal ikke spøke med 68-folket, men vi kan vel si såpass at verden akkurat i dag, 2. januar, ikke ble slik de håpet og drømte om hvis vi ser på hvordan denne mikroplastplaneten er i ferd med å drukne i havet av olje, oppdrett, plast, skit, fornyet tro på overmenneskene, rasisme, fordommer, hat, tøv, tant, ondskap, historieløshet og møkk.

Men, nei. Ingenting er menneskeskapt. Det skal vi ikke ha på oss altså, vi som i dag var 11 år i 1968. Ingenting av det som skjer rundt oss er menneskeskapt, ingenting sier vi. Ikke Allah, ikke Gud, ikke polene som smelter, havet som stiger, ondskapen som øker, ingenting er skap av mennesker. Det er skapt av seg selv og ikke av de mange sutregjøkene som vi ikke våger nevne navnene på fordi da blir de så lei seg og framstiller seg selv som ofre. Igjen & igjen.

Nei, vi tenker ikke på Venstre som skal i regjering med et parti som de hater å elske. Eller var det elsker å hate?

Vel, vi skal i 2018 være blide som ei rød aftensol i Syden og rope: Livet er herlig (særlig) samtidig som vi ønsker statsminister Solberg en riktig så trygg og god tur til United States of Paranoia den 10. januar der hun skal møte verdens beste president, Donald Trump. Forresten, ironi og satire er avleggs. Vi mener selvsagt verdens nest beste president, sorry. #facebookrightwankers.

Okke som. Erna vet hun har hele nasjonen bak seg når hun logrer for Donald før hun noe overraskende gir ham hele vårt oljefond. Sprøtt? Nei. Dette som takk for Marshall-hjelpen. Ja, vi må vise raushet og snillhet mot USA. De er våre allierte, våre bestevenner, våre forbilder. God bless Trout Fishing in America. #the end.fine.finito.slut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!