Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vis oss din kung fu

Finsk spill lar deg slåss på ordentlig.

(Dagbladet.no): Et finsk spillselskap holder nå på med et helt nytt spillkonsept til konsoller.

Spillet «Kick Ass Kung Fu» tar kontinuerlig video av deg mens du står på den spesielle matta. Hver bevegelse du gjør blir behørig notert og overført til skjermen, der alt du foretar deg blir omsatt til de lekreste slagfinter og spark.

Slåss med stolen

På skjermen kan du slåss nøyaktig slik du selv vil, med slag og spark for eksempel, eller med stoler, batonger og våpen. Kort sagt alt du kan tenke deg.

Teknologien, som går under betegnelsen «augmented reality» (forhøyet realisme) er ikke ny. For eksempel har Sony i flere år hatt spillserien EyeToy, en noe forenklet versjon til Playstation.

I likhet med EyeToy fanger et kamera opp dine bevegelser før datamaskinen sørger for at et to-dimensjonalt bilde overføres til en gigantisk dataskjerm. Forskjellen de to spillene imellom er nok at Kick Ass krever en god del mer plass hjemme i stua, men samtidig er interaktiviteten på et helt annet plan.

Krever god form

Spillet er utviklet ved hjelp av plottede kroppsbevegelser fra 46 eksperter fra forskjellige kampsporter. Det krever ganske god form, for etter et par smårunder mot ubrukelige motstandere blir nivået skrudd betraktelig opp. Spillerne må stadig sparke fortere og høyere, og motstanderne blir stadig bedre. Til tross for det, mener produsenten dette er noe som skal kunne appellere til alle.

ER DU EN BRUCE LEE?  Eller kanskje en Otto von Porat? Dette spillet lar deg bokse, slå og nikke, uten at man trenger å trekke loven inn i det. Foto: Animaatiokone Industries
ER DU EN BRUCE LEE? Eller kanskje en Otto von Porat? Dette spillet lar deg bokse, slå og nikke, uten at man trenger å trekke loven inn i det. Foto: Animaatiokone Industries Vis mer

Finske Animaatiokone Industries, som står bak spillet, har i lengre tid demonstrert og turnert med gigantutstyret, men finnene jobber nå med å produsere en versjon som passer inn på langt mindre flater.

- Det er i kjømda, men det kommer til å være vanskelig fordi folk flest ikke har så mye plass i stua, sier produktsjef Ari Nyhanen til New Scientist.

Softwaren blir nå oppgradert slik at den kan gjenkjenne kroppsbevegelser også i små hjem, men spillskaperne håper man fremdeles kan slåss på en ganske realistisk måte.

Spørsmålet er hvorvidt politiet synes dette er god opplading til en fuktig lørdag.

KAMERAET DRAR DEG INN: Ved hjelp av en kraftig datamaskin plotter datamaskinen deg inn på lerretet.
SLÅSS MOT IDOLET: Ved hjelp av en matte og to gigantiske lerreter får disse finske kampsport-utøverne kjørt seg i finnenes siste spillkonsept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling