Debatt: Ruspolitikk

Vis respekt for god vilje

Det er trist å se at organisasjonen Normal Norge bruker spalteplass på å snakke ned andre organisasjoner på rusfeltet.

GENRALSEKRETÆR: Mina Gerhardsen er generalsekretær i Actis, som arbeider for å redusere skadene ved bruk av alkohol, narkotika og pengespill.
Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
GENRALSEKRETÆR: Mina Gerhardsen er generalsekretær i Actis, som arbeider for å redusere skadene ved bruk av alkohol, narkotika og pengespill. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Vi som jobber på rusfeltet har alle som mål å få en ruspolitikk som begrenser skade og sikrer hjelp til dem som trenger det.

Det burde gi en gjensidig respekt, på tross av politisk uenighet. Derfor er det trist å se at organisasjonen Normal Norge bruker spalteplass på å snakke ned andre organisasjoner på rusfeltet.

I sitt innlegg i Dagbladet fredag 4. november tar de til orde for å fjerne «avholdsfolket» fra statsbudsjettet. Actis er ikke en avholdsorganisasjon, men en ruspolitisk paraplyorganisasjon som jobber med alkohol, narkotika og spillpolitikk.

Våre 30 medlemmer representerer bredde, fra forebyggere og behandlere til pårørende og brukere. At vi har med organisasjoner som Ungdom mot narkotika, Blå Kors, Frelsesarmeen, Familieklubbene, Barn av rusmisbrukere, IOGT, RIO, Retretten og Helseutvalget for homofile, gjør at vi har mange organisasjoner og enkeltpersoner med erfaring og kunnskap med oss i utformingen av politikken. Det mener vi har en stor verdi. Vi har for mange mennesker i Norge som får liv skadet eller ødelagt av rusbruk, både fra alkohol og andre rusmidler.

Flere stemmer på rusfeltet er ikke en trussel, men et bidrag for å få alle forslag til bedring på bordet. Actis har forebygging av rus- og avhengighetsproblemer som vår hovedsak.

Vi har respekt for at Normal har annet syn og annen agenda enn oss i enkeltsaker, men de representerer også en viktig stemme – slik jeg håper Normal kan se at våre ulike medlemmer er viktige gjennom den innsatsen de gjør og de stemmene de representerer fra fagmiljøer, brukere og pårørende.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.