Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Viseperler

Kirsten Bråten Berg er kanskje ikke like ung og fager som Herborg Kråkevik, men denne plata fortjener et like stort publikum som hennes "songbok".

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kunne ane at Kråkevik skulle selge over 200000 eksemplarer, men suksesser kan verken bestilles eller gjentas. Også Bråten Berg har plukket fra en sangarv til sin første soloplate på tretten år - men utvalget er yngre og bredere.

Her er riktignok en tradisjonell folkevise som «Jeg lagde meg så sildig» , men også viser som Erik Bye og Johan Øians underfundige «Vesle jente» , Ketil Bjørnstads stemningsfulle «Sommernatt ved fjorden» og Klaus Hagerup og Alf Cranners varme «Den skamløse gamle damen» . Her er dessuten tekster av blant andre Lillebjørn Nilsen, Halldis Moren Vesaas, Ove Røsbak og Tor Jonsson.

Det er altså ikke først og fremst folkesangeren og kvederen vi møter, selv om det er både tradisjonelle stev og et «nystev» av Paal-Helge Haugen på denne plata. I stedet hører vi visesangeren Bråten Berg - nydelig akkompagnert av blant andre hennes gamle samarbeidspartner Arild Andersen (bass/loops), Torbjørn Økland (gitar/bouzouki), Tore Brunborg (sax), Nils Økland (fiolin) og produsent Bugge Wesseltoft (tangenter).

Bråten Berg er en vokalist med stor autoritet. Det som gjør cd-en både spesiell og usigelig vakker, er de smakfulle arrangementene og måten hun utnytter fraseringen fra kvedingen i framføringen av visene - slik at hver enkelt vise blir et lite eventyr.

Hele Norges coronakart