Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Viser avsky med sterke karikaturtegninger

Se alle bildene.

TWITTER-STORM: Flere karikaturtegnere har for tatt i bruk pennen for å vise hva de mener om angrepene mot sine kolleger i Paris. Skjermdump: Twitter
TWITTER-STORM: Flere karikaturtegnere har for tatt i bruk pennen for å vise hva de mener om angrepene mot sine kolleger i Paris. Skjermdump: Twitter Vis mer

(Dagbladet): Verdens øyne er i kveld rettet mot Paris og terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo, der tolv mennesker er bekreftet drept.


Det omstridte magasinet, som er kjent for å harselere med alle typer autoriteter, ble ifølge franske påtalemyndigheter angrepet av svartkledde gjerningsmenn som ropte «Allahu akbar» og sa de ønsket å «hevne profeten» da de stormet redaksjonslokalene.

Mye tyder på at det er selve innholdet i noen av utgavene som var terroristenes motiv.

- Jeg får ikke sove i natt Tusenvis av mennesker over hele Europa har tatt til gatene i kveld for å uttrykke sin støtte og solidaritet til magasinet og ofrene.


Blant satire- og karikaturtegnere reageres det med avsky. Flere har allerede dratt fram pennen for å illustrere hva de mener om angrepet mot sine franske kolleger.


Australske David Pope, som er knyttet til avisa The Canberra Times, er blant dem som via Twitter har satt ord på hendelsen gjennom sitt verk.


- Jeg får ikke sove i natt. Tankene går til mine franske kolleger, deres familie og nærmeste», skriver han under en tegning som viser en terrorist med den tilhørende snakkebobla «han tegna først».


Den amerikanske tegneren Mac Leod uttrykker at han aldri vil la seg skremme, mens nederlandske Ruben L. Oppenheimer setter dagens hendelse opp mot terrorangrepet mot Word Trade Center i 2001, ved å erstatte tvillingtårnene med to blyanter.

Viser finger'n Den britiske avisa The Independent har også kastet seg på. Ved hjelp av sin tegner, Dave Brown, har mediehuset delt en illustrasjon der en hånd viser finger'n, stikkende opp av det rammede satiremagasinet.


Medier som Washington Post og franske Le Monde har også latt sine tegnere uttrykke støtte og frustasjon over angrepet i Paris.


Washington Post gjør et poeng ut av karikaturtegningenes betydning, mens Le Monde illustrerer teksten: «Våre tanker ligger hos Charlie Hebdo».


The Telegraphs illustratør har derimot tegnet et tom firkant, for å sette ord på «hva terroristene godtar».

Se et utvalg illustrasjoner her: