Viser finger'n til naboen og råkjører i nabolaget

Se Jon Almaas i rollen som ekte vestkantklyse.

(Dagbladet): Han har god erfaring med tv, «Nytt på nytt»-programleder Jon Almaas, men å spille en annen rolle enn seg selv har han ikke gjort utallige ganger.

I dag har NRK-serien «Side om side» premiere, og for første gang spiller den populære 46-åringen en karakter i en såkalt forviklingskomedie.

• Se Jon Almaas i karakteren som vestkantklyse i klippet øverst i saken.

Inspirert av naboer «Side om side» er NRKs store lørdagsunderholdning i høst. I kveld og to måneder framover skal tre ektepar skape moro og forviklinger for TV-seerne.

Almaas spiller vestkantsnobben Christian Kopperud, og har tidligere fortalt Dagbladet at han har latt seg inspirere av sine egne naboer, fra Vinderen i Oslo.

- Nå risikerer jeg å møte meg selv i døra og naboene i nærbutikken, mens alle lurer på hvem av dem jeg er inspirert av, sa Almaas da Dagbladet ble med på innspilling i sommer.

Først store rolle Programlederen har tidligere hatt et par statistjobber i Hollywood-filmer på 90-tallet, og et par småroller i ymse tv-serier i nyere tid, men dette er første gang han spiller en hovedrolle i en tv-serie.

Almaas legger ikke skjul på at han gjerne kan tenke seg å spille flere karakterer, og har overfor Dagbladet beskrevet drømmerollen som et en blanding av James Bond og Tom Cruice i «Mission Impossible».

Foruten om Almaas, medvirker også Charlotte Frogner, Tore Sagen, Pernille Sørensen, Vidar Magnussen og Marie Blokhus i «Side om side».

Dagbladets anmelder ga serien terningkast fire, og mente at det er «et morsomt program, som har alle muligheter til å vokse over tid».

Les hele anmeldelsen her.

SIDE OM SIDE: Tore Sagen, Pernille Sørensen, Jon Almaas, Charlotte Frogner, Vidar Magnussen og Marie Blokhus medvirker alle i NRKs nye humorserie, som har premiere i kveld. Foto: Anders Grønnberg / Dagbladet
SIDE OM SIDE: Tore Sagen, Pernille Sørensen, Jon Almaas, Charlotte Frogner, Vidar Magnussen og Marie Blokhus medvirker alle i NRKs nye humorserie, som har premiere i kveld. Foto: Anders Grønnberg / Dagbladet Vis mer