<strong>GJENGEN ALLIANSE:</strong> Slik presenterer Warner Bros. karakterene i den neste filmen fra Harry Potter-universet. Filmen har fått navnet «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros.
GJENGEN ALLIANSE: Slik presenterer Warner Bros. karakterene i den neste filmen fra Harry Potter-universet. Filmen har fått navnet «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald». Foto: Warner Bros. Vis mer

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Viser første glimt av den mystiske Harry Potter-trollmannen

Skal fortrylle kinolerreter verden over i 2018.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Harry Potter-spinoffen «Fabeldyr og hvor de er å finne» kom på 13.-plass over fjorårets mest sette kinofilmer i Norge.

16. november 2018 har oppfølgeren premiere, nøyaktig to år etter «storebroren».

I går plantet Warner Bros. det første forventningsfrøet hos fansen, i form av et bilde av filmens karakterer.

I tillegg avslørte de filmtittelen: «Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald», eller som det kan tenkes å bli på norsk: «Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser».

Tittelen viser til den onde trollmannen Gellert Grindelwald, som spilles av Hollywood-stjerna Johnny Depp (54), som står helt til høyre i bildet med helbleika sveis.

Publikum fikk kun et lite glimt av Depp i rollen som Grindelwald på slutten av forrige film, men ut fra tittelen å dømme vil altså slemmingen ta betraktelig større plass i den neste Harry Potter-spinoffen.

Law som Humlesnurr

Bildet som Warner Bros. slapp i går, viser for første gang Jude Law (44) i rollen som den velkjente trollmannen Albus Humlesnurr.

Det var i april det ble kjent at briten skal spille en ung versjon av den høyt elskede - og mystiske - trollmannen kjent fra «Harry Potter»-universet.

<strong>NY PÅ ROLLELISTA:</strong> Jude Law i rollen som Albus Humlesnurr. Foto: Warner Bros.
NY PÅ ROLLELISTA: Jude Law i rollen som Albus Humlesnurr. Foto: Warner Bros. Vis mer

På bildet figurerer Law med bakoversleiket hår og veltrimmet skjegg. Hårveksten i ansiktet er betraktelig mer beskjeden enn den eldre Humlesnurr, da i Michael Gambons skikkelse, foretrakk det i «Harry Potter-filmene».

I tillegg til Law er også rockestjernedattera Zoë Kravitz (28) en nykommer på rollelista. Kravitz, som er å se på bildet i en lang, burgunderfarget kjole, skal spille Leta Lestrange.

Ifølge The Guardian er Lestrange den tidligere kjæresten til Newt Scamander - Salmander Fisle på norsk -, som spilles av Oscar-vinneren Eddie Redmayne (35).

<strong>ORIGINALEN:</strong> Michael Gambon som den eldre - og betraktelig mer skjeggete - Albus Humlesnurr. Foto: Warner Bros.
ORIGINALEN: Michael Gambon som den eldre - og betraktelig mer skjeggete - Albus Humlesnurr. Foto: Warner Bros. Vis mer

Magi i luften?

Jude Law skal spille Humlesnurr flere tiår før han blir rektor på trollmannsskolen Galtvort, i en periode der han jobber som transfigurasjonslærer.

Da det i april ble kjent at Law skulle spille Humlesnurr, startet fansens spekulasjoner om hvorvidt filmen kommer til å ta for seg romansen mellom Humlesnurr og den onde trollmannen Grindelwald.

«Harry Potter»-universets mamma, forfatteren J.K. Rowling, har nemlig avslørt at Humlesnurr er homofil, og at han på et tidspunkt var «betatt» av rivalen Grindelwald.

Da Humlesnurrs seksualitet ble kjent sa Rowling at «forelskelse til en viss grad kan gjøre en blind», og beskrev magikerens kjærlighet for Grindelwald som «hans store tragedie», skriver Telegraph.

Om det ikke skulle oppstå søt trollmannsmusikk i «Fantastic Beasts: The Grimes of Grindelwald», får Warner Bros. flere sjanser. Det blir nemlig totalt fem filmer i serien av Harry Potter-spinoffer.

MAGISK UNIVERS: Slik var traileren til J.K. Rowlings Harry Potter-spinoff «Fantastic Beasts and Where to Find Them», som kom på kino i fjor. Video: Warner Bros. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer