«Askeladden i Dovregubbens hall»

Viser første glimt av trollet i «Askeladden»

Ny trailer fra den første av «Askeladden»-filmene.

TRAILER: Får Askeladden prinsessa og halve kongeriket? Det får vi svar på når den velkjente karakteren for første gang dukker opp i en helaftens spillefilm. «Askeladden - I Dovregubbens hall» har premiere på kino 29. september. Video: Nordisk Film Norge Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en helt ny trailer for eventyrfilmen «Askeladden i Dovregubbens hall» får vi se mer av det eventyrlige universet og skikkelsene vi kjenner fra de klassiske eventyrene.

- Endelig kan jeg vise en raus smakebit fra dette fantastiske eventyret jeg har arbeidet med de siste årene. Filmen er snart helt ferdig og jeg gleder meg virkelig til å vise publikum hvilken storslagen og humoristisk kinofilm vi har laget om vår kjære folkehelt Espen Askeladd, sier regissør Mikkel Brænde Sandemose i ei pressemelding.

- Basert på Asbjørnsen og Moe

«Askeladden i Dovregubbens hall» er en eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger, og lagt til Norge på 1800-tallet.

- Filmen er et spennende og fantasifylt familieeventyr, inspirert av blant andre Asbjørnsen og Moe, Theodor Kittelsen og Edvard Grieg. Med så mange klassiske inspirasjonskilder har det virkelig vært en morsom og eventyrlig vei fram til ferdig film, sier Sandemose.

Den handler om den fattige bondesønnen Espen Askeladd på 17 år, som begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse Kristin fra Dovregubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer