NYTT FJES: Mannen som skal lede programmet, Misgina Ghebremeskel, driver til vanlig en bar. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles / NRK
NYTT FJES: Mannen som skal lede programmet, Misgina Ghebremeskel, driver til vanlig en bar. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles / NRKVis mer

Viser hvordan Instagram-bildene dine blir bedre

Ny realityserie skal lære deg å bli en bedre mobilfotograf.

(Dagbladet): Instagram, Facebook og andre sosiale medier florerer av bilder. Mange av disse er tatt med mobiltelefon, og gjerne pyntet med filtere i redigerings-apper. Dette skal NRK lage reality av.

I høst får vi se seks deltakere fotografere for harde livet i en ny realityserie med navnet «Mobilfotografene». Hver uke får deltakerne nye oppgaver, som både kan være utfordrende og emosjonelle.

Profesjonelle fotografer skal bistå med tips, og i siste program stikker en heldig vinner av med en fotoreise som premie.

Nytt fjes som programleder «Mobilfotografene» skal ledes av Oslo-gutten Misgina Ghebremeskel (29). Han driver til vanlig en bar i Oslo, og bruker ofte Instagram for å vise øyeblikk fra kveldene på utestedet.

- Jeg har et godt forhold til mobilkamera, og bruker det mye selv. Så om jeg noen gang skulle ha ledet et program, måtte det jo nesten ha vært dette. Det passer meg bra, forteller Ghebremeskel.

Han tror han kommer til å klare seg bra på tv-skjermen.

- Jeg jobber med mennesker, og lever på en måte av dem og. Jeg tror styrken min er at jeg kan sette meg inn i og forstå deltakerne.

Starter innspilling i mars Innspillingen av programmet skal foregå i en tre ukers periode i mars. Det er Ghebremeskel glad for.

- Hadde det vært lengre innspillingstid måtte jeg ha takket nei. Jeg har ti ansatte i baren, men må fremdeles jobbe hardt.

Ghebremeskel tok en lang telefonrunde til vennene sine da han ble tilbudt jobben. Han sier han er glad han har ærlige venner, som alle oppfordret han til å ta jobben. Nå gleder han seg.

- Jeg er veldig spent. Hadde jeg ikke følt at jeg kunne mestret det, hadde jeg jo bare sagt nei. Velger å stole på NRK, forteller han.

Programmet skal vises i høst.

BRUKER MOBILKAMERA: Ghebremeskel forteller at han selv bruker kameraet på telefonen mye. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles / NRK
BRUKER MOBILKAMERA: Ghebremeskel forteller at han selv bruker kameraet på telefonen mye. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles / NRK Vis mer