MENNESKET OG MAKTENE: NRK P2s nye radiodokumentarserie «Knuste drømmer» er et empatisk argument på vegne av den jevne, kriserammede greker, som får lytterne til å kjenne på hvordan historiske vilkårligheter utenfor ens egen kontroll avgjør om man havner i deres situasjon eller vår. Foto: Simela Pantzarti / EPA / NTB Scanpix
MENNESKET OG MAKTENE: NRK P2s nye radiodokumentarserie «Knuste drømmer» er et empatisk argument på vegne av den jevne, kriserammede greker, som får lytterne til å kjenne på hvordan historiske vilkårligheter utenfor ens egen kontroll avgjør om man havner i deres situasjon eller vår. Foto: Simela Pantzarti / EPA / NTB ScanpixVis mer

«Viser hvordan vanlige folk bærer de katastrofale konsekvensene av andres dårlige valg»

Inger Merete Hobbelstad om P2-serien «Knuste drømmer».

Har du allerede abonnement?   Logg inn

NRK P2s nye dokumentarserie gjør det lett å se seg selv i krise-rammede søreuropeere som har måttet glemme framtidsplanene.

Noen hver kan bli blek om nebbet av å tenke på det: Hvor mye av grunnmuren i livet ditt som er bygget opp av andre enn deg selv, som er styrt av andres valg og prioriteringer, av deres overblikk og dyktighet, eller mangel på sådanne.

Den som tilfeldigvis får et boligkrakk i hodet, eller lever under en regjering med dårlig dømmekraft, kan oppleve å se framtidsdrømmene smuldre opp, helt uavhengig av hvor gode planer og fornuftige valg de selv har tatt.

For velstående nordmenn, som lever med en sterk og på sitt eget vis stressende oppfatning av å kunne forme sine egne liv, kan dette lett tas som en selvfølge: Hvordan det er en kombinasjon av historisk oljeflaks og jevnt over vettug styring som i det hele tatt gjør at befolkningen har denne valgfriheten i behold.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
 • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
 • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn