Viser muskler med ny film

I et halvt år har Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch trent på helsestudio for å forberede seg til filmen «Uno». Vi ble med for å pumpe jern.

- Kom igjen! Ta to til! skriker Nicolai Cleve Broch til kompis og kollega Aksel Hennie. De pusher hverandre videre fra kilo til kilo, akkurat nå er det bicepsene som får en dose melkesyre.

Sammen har de i snart seks måneder trent jevnlig på Haralds gym i Oslo, et sted for skikkelige kroppsbyggere, langt fra søndagstrimmerne på S.A.T.S.

- Godt forberedt

Det er dagen før første opptak skal gjøres, men både Aksel, Nicolai og produsent Jørgen Storm Rosenberg er tilsynelatende helt rolige. Filmens handling foregår delvis på et helsestudio og i kroppsbyggermiljøet, og deler av den skytes også på Haralds gym.

- Vi er godt forberedt. Det er såpass mye som skal gjøres at vi har gått gjennom de fleste scenene på location med kamera på forhånd, sier Aksel.

Og han har mye å gjøre. Han spiller selv hovedrollen, og har regien i samarbeid med John Andreas Andersen. Med seg både på lerretet og på manussida har Hennie også Nicolai Cleve Broch.

Aksel hviler ikke på laurbærene. I går var første opptaksdag på «Uno». I august fikk han tildelt Amanda som beste mannlig skuespiller - den yngste noensinne. «Buddy» går sin seiersgang på norske kinoer og er til nå sett av 220000 kinogjengere. «Uno» er hans egen idé, og han har båret på den siden 1996.

Manuset er siden utviklet i samarbeid med blant andre Nicolai. Han har også hatt sitt å gjøre i høst. Foruten forberedelsene til «Uno» har han vært fullt opptatt med Tsjekhovs «Måken» på Det Norske Teatret.

- Det har gått i ett med trening og prøver, sier Nicolai.

Produsenten trener

Det var først da Aksel traff produsenten Jørgen Storm Rosenberg at brikkene begynte å falle på plass. Og da prosjektet fikk 5,5 millioner i støtte fra Norsk Filmfond på forsommeren, var det virkelig alvor. Filmen har et totalbudsjett på 9,35 millioner.

- Jørgen er den eneste produsenten som kunne gjort det på den måten jeg vil gjøre det, sier Aksel om Storm Rosenberg, som nå produserer sin første spillefilm etter filmskolen på Lillehammer.

Og produsenten tar virkelig oppgaven på alvor: Han har hele tida trent sammen med Nicolai og Aksel på Haralds gym.

- Jeg kan ikke være noe dårligere enn resten av teamet. Jeg kan jo ikke kreve noe av skuespillerne som jeg ikke vil gjøre selv, ler Jørgen der han løper som en hjelpetrener mellom vektstengene i helsestudioet.

Den som tror at duoen Hennie/Cleve Broch dukker opp i en slags «Buddy» nr. 2, tar feil.

- Dette er noe helt annet. Det er vanskelig å sammenlikne de to filmene. Det er en helt annen historie som skal fortelles. Dette er nok en hardere og på alle måter tøffere film, sier Aksel.

«Uno» handler om David og hans kamp mot frykten for ensomhet, og veien han må gå for å tørre å stå alene. Filmen får premiere neste høst.

PUMPER SEG OPP: Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch har startet innspillingen av filmen «Uno», hvor de igjen skal spille mot hverandre etter «Buddy»-suksessen. Handlingen foregår i kroppsbyggermiljøet. - Vi drikker proteindrikker etter trening, ler Nicolai når melkesyra har roet seg.