Viser nye «Top Gear»-episoder med Clarkson som programleder

Ny, nordisk BBC-kanal viser episoder av «Top Gear» med sparkede Jeremy Clakson som programleder.

NYE EPISODER MED CLARKSON: BBCs nye, nordiske kanal BBC Brit skal i tiden framover vise den 22. sesongen av «Top Gear». Episodene ble spilt inn før den kontroversielle programlederen Jeremy Clarkson fikk sparken. Foto: AP Photo/PA, Philip Toscano)
NYE EPISODER MED CLARKSON: BBCs nye, nordiske kanal BBC Brit skal i tiden framover vise den 22. sesongen av «Top Gear». Episodene ble spilt inn før den kontroversielle programlederen Jeremy Clarkson fikk sparken. Foto: AP Photo/PA, Philip Toscano) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når BBC i dag lanserer den nordiske kanalen BBC Brit får bilprogrammet en stor kake av sendeplanen, til tross for at programleder Jeremy Clarkson seint i mars fikk sparken av BCC.

Han ble avskjediget etter flere kontroverser og håndgemeng med programmets produsent Oisin Tymon.

Episodene som skal sendes på kanalen ble spilt inn før Clarkson fikk sparken.

Nå blir framtidige Top Gear-episoder spilt inn uten den profilerte programlederen, men det er Jeremy Clarkson som har frontet kampanjen for den nye kanalen, som viser episoder som ble laget før mannen fikk sparken.

BBC-direktør for de nordiske kanalene, Richard Hornsby-Smith, har innrømmet overfor Dagbladet at det ikke er «optimal timing» på kampanjen.

Men likevel sier kanalen at de ikke ser noe problem ved å sende episodene.

- Vi er stolte Kommunikasjons Emma Finlay i BBC skriver til Dagbladet per e-post at episodene som skal vises allerede har gått på skjermen i Storbritannia.

Innspillingen av «Top Gear»-episodene foregikk i 2014 og tidlig 2015, før Clarkson fikk sparken. Sesongen består av sju episoder, hvor to av dem er spesialer filmet i Patagonia. Sesongen har premiere mandag kveld på den nye kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer