Viser omstridt kyssefilm på t-banen

Københavns Metro beskyldt for homofobi.

NEKTET Å VISE KYSSEFILM: Men eieren av t-banen i København ombestemte seg etter å ha blitt beskyldt for å ha homofobi. Stillbilde fra «XY»: Mette Carla T. Albrechtsen
NEKTET Å VISE KYSSEFILM: Men eieren av t-banen i København ombestemte seg etter å ha blitt beskyldt for å ha homofobi. Stillbilde fra «XY»: Mette Carla T. AlbrechtsenVis mer

(Dagbladet.no): Debatten har pågått for fullt i København etter at t-banens eier, Metroselskabet, nektet å vise vinnerfilmen fra kortfilmfestivalen 60Seconds.

Beslutningen ble tatt til tross for at Metroselskabet var medarrangør av filmfestivalen, og en av premiene i konkurransen var å få vise filmen sin på flatskjermer på t-banestasjonene i København, melder Politiken.

Mette Carla T. Albrechtsens vinnerfilm «XY» viser to menn som kysser og kjærtegner hverandre under en rennende dusj. Det ble for mye for mange av t-banens passasjerer, mente Metroselskabet.

Se filmen her.

- Filmen er valgt bort fordi den har en erotisk karakter. Det spiller ingen rolle om det er to menn eller en mann og en kvinne som kysser, sier presseansvarlig i Metroselskabet, Kåre Møller Madsen, til politiken.dk.

Proteststorm
Den danske avisa melder om en proteststorm etter avgjørelsen om ikke å vise filmen på t-banestasjonene. På mail og blogger har en gruppe homoseksuelle kommet med beskyldninger om at Metroselskabet lider av homofobi.

Facebook-gruppen «Til kamp mot metroens homofobi» har på få dager fått mer enn 600 medlemmer.

- Det er på høy tid av vi sier fra oss den form for homofobi», skriver oppretteren av gruppen, Peer Dahlin Røpke Aagaard, i en kommentar.

Viser filmen likevel
Proteststormen har ført til at Metroselskabet har gjort om på avgjørelsen. Nå vil «XY» bli vist for reisende på t-banen likevel.

 «Vi har besluttet å vise alle de ti kortfilmene, inklusive de to med seksuelle undertoner, på skjermene på våre stasjoner, skriver pressesjef i Metroselskabet, Stine Christman Nielsen, i en pressemelding, ifølge Politiken.

Det er foreløpig ukjent når filmene vil bli vist på t-banestasjonene i København.