Viser seg

For fjerde året på rad - Lillebjørn Nilsen med sommerkonsert på Rockefeller. Vinnerne er nå trukket.

De fleste kan nynne melodier som «Tanta til Beate» og «Barn av regnbuen». Lillebjørn Nilsen har med munnspill og gitar laget mang en kjær norsk vise-hit. Helt siden solodebuten i 1971 har han fått folk til å synge med om hverdagslige temaer og de små ting - enten man vil eller ikke.

Han har spilt i mang en visetrupp, som Ballade! med Åse Kleveland og Lars Klevstrand og Gitarkameratene med Jan Eggum, Halvdan Sivertsen og Øystein Sunde. For tiden jobber han med Finn Kalvik-albumet «Klassisk Kalvik».

- Jeg skaper sangene på ny hver gang jeg opptrer. Sommerkonserten er en spesiell opplevelse fordi jeg spiller alene og kan improvisere sammen med publikum. Det gir meg mye når også unge mennesker kjenner låtene mine. Det blir «full dose Oslo», sa Lillebjørn Nilsen til Dagbladet foran fjorårets sommerkonsert.

Sommerkonserten med visesangeren har blitt en tradisjon. I år er fjerde gangen vi får høre om den Django-diggende tanta til Beate, alle duene, fin-fin frokost, Alexander Kiellands Plass, en gategutt og at regnet faktisk er en venn. Lillebjørn Nilsen-konkurransen er nå avsluttet. Vinnere av to billetter hver til kveldens konsert ble Ulf Bøhmer og Anne Gro Engen.

Lillebjørn Nilsen spiller på Rockefeller i Oslo fredag 19 juli. Les mer på musikksidene til dagbladet.no eller på hjemmesidene til Lillebjørn Nilsen.

GOD SOMMER, HILSEN NILSEN:</B> For fjerde året på rad holder Lillebjørn Nilsen sommerkonsert på Rockefeller.