Marvel:

Viser sex for første gang

Marvels filmer har aldri hatt en sexscene - før nå.

VISER SEX: I den nye Marvel-filmen blir historisk for å være den første som viser en sexscene. Foto: Filmweb.
VISER SEX: I den nye Marvel-filmen blir historisk for å være den første som viser en sexscene. Foto: Filmweb. Vis mer
Publisert

I den kommende storfilmen «Eternals» vil det for første gang vises en sexscene i en Marvel-film. Det skriver Indiewire.

Filmens regissør, Chloé Zhao, forteller at det historiske øyeblikket allerede var en del av manuset før hun ble assosiert med prosjektet.

- Det har absolutt vært mye diskusjon om hvordan det skal gjøres, sier Chloé Zhao, som nylig vant en Oscar for «Nomadland».

- Men jeg tror ønsket om å gjøre noe nytt og annerledes er et kjennetegn ved Marvel Studios, fortsetter hun.

Intens kyssing

Man kan spørre seg om hvorfor en Marvel-filmene aldri har inneholdt en sexscene når det har vært nok av svette kampscener, fantastisk action og veltrente superhelter i storfilmene.

SUPERHELTER: Oscarvinner Chloé Zhao regisserer filmen. I rollene er Gemma Chan som menneskeglade Sersi, Richard Madden som allmektige Ikaris. Foto: Filmweb
SUPERHELTER: Oscarvinner Chloé Zhao regisserer filmen. I rollene er Gemma Chan som menneskeglade Sersi, Richard Madden som allmektige Ikaris. Foto: Filmweb Vis mer

Merkelig nok var det bare i den aller første egenproduserte Marvel-filmen, «Iron Man», at man kom nærmest en sexscene, men her ble den brått kuttet vekk etter en runde med intens kyssing, der tittelrollen spilt av Robert Downey Jr.

UTTALELSE: Den kjente skuespilleren Alec Baldwin bryter tausheten etter skuddulykken som kostet filmfotograf Halyna Hutchins livet. Vis mer

Siden den gang har Marvel-filmer blitt renset for intimitet av det mer kjærlige slaget. Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal være med i den historiske sexscenen. Med i filmen er blant andre Angelina Jolie og Salma Hayek.

- Det er virkelig vakkert at vi kan få lov til å vise to mennesker som elsker hverandre ikke bare følelsesmessig og intellektuelt, men også fysisk, sier Zhao.

Homofil superhelt

«Eternals» er den 26. filmen i det såkalte Marvel Cinematic Universe, hvor handlinger og persongalleri har vært flettet sammen i større og mindre fortellinger på tvers av de foregående 25 filmene.

Også på et annet område er «Eternals» banebrytende, da en av superheltene er homofil.

«Eternals» har norsk premiere 3. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer