Viser ukjente dødssynder for norske studenter

Schau & co reiser på turné.

(Dagbladet.no): Torsdag pakker Kristopher Schau utstyret og reiser på norgesturné med sine dødssynder. Åtte norske byer og tettsteder skal gjestes fram til jul.

Ifølge showets beskrivelse skal Schau sammen med programlederkollega Øystein Karlsen ta publikum med på sin reise til helvete.

- Schau og Øystein Karlsen har et standupshow, et slags liveshow av tv-programmet. De skal vise det de mener var vellykket, noe som gikk fryktelig galt, og ting som aldri kunne vært vist på tv, sier Jon Gotteberg, bookingansvarlig i Studentersamfundet, til Dagbladet.no.

Han er arrangør av lørdagens show i Oslo, men har ikke sett de «nye» klippene. Det har heller ikke Schaus bookingbyrå eller TV 2.

- Dere vet ikke hva de viser?

- Vi viser tv-serien og de reiser på tur. TV 2 er velinformert om at de er på turneen, men det er guttene selv som bestemmer hva de viser, sier informasjonsansvarlig i TV 2, Alex Iversen, til Dagbladet.no.

På samme måte er det de tre programlederne som har satt sammen den kommende dvd-en, selv om TV 2 også vil motta en prosent av dvd-omsetningen.

- TV 2 har betalt for produksjonen av tv-serien, men har ikke det redaksjonelle ansvaret for dvd-en. Det finnes materiale som er laget utelukkende for dvd-en, men TV 2 har ikke blandet seg borti utvelgelsen av dette, sier Iversen.

STUDENTENES VENN: For en drøy måned siden viste Kristopher Schau og co. klipp fra «De 7 dødssyndene» under studentfestivalen UKA i Trondheim. Nå skal han igjen gjeste studentene. - Han har alltid levert varene, det har aldri vært noe problem, men han har fått utfolde seg på alle måter, sier bookingansvarlig i Studentersamfundet i Oslo til Dagbladet.no. Foto: NED ALLEY
STUDENTENES VENN: For en drøy måned siden viste Kristopher Schau og co. klipp fra «De 7 dødssyndene» under studentfestivalen UKA i Trondheim. Nå skal han igjen gjeste studentene. - Han har alltid levert varene, det har aldri vært noe problem, men han har fått utfolde seg på alle måter, sier bookingansvarlig i Studentersamfundet i Oslo til Dagbladet.no. Foto: NED ALLEY Vis mer

20 000 mennesker skrevet under på oppropet Nei takk til «Dødssyndene», og TV 2 har mottatt flere hundre protestpostkort trykket opp av den kristne medieorganisasjonen Familie og Medier.

Samtidig har seertallet økt. Mens første episode hadde 458 000 seere, steg tallet til 526 000 da den mye omtalte utuktepisoden ble vist torsdag i forrige uke.

 - Det er påfallende hvor stille det har vært etter den episoden, sier Iversen, som mener panikken rundt det mange trodde var overgrep i Thailand har lagt seg.

VILLE DU LATT HAM PASSE DINE BARN? Joda, her er Kristopher Schau barnevakt for en gjeng sukker-høye ADHD-barn, ifølge TV 2.
NYE DØDSSYNDER: Forrige torsdag ble utuktepisoden, der dette bildet er fra, vist. Dvd-en inneholder ting som aldri var ment å bli sendt på tv.