Visjon Norge

Visjon Norge sjokkerer med «coronasending»

– Grov utnyttelse av sårbare mennesker, mener Oslo-pastor. «Twitterlegen» ser også alvorlig på budskapet.

SJOKKERER: Den konservative kristne TV-kanalen Visjon Norge sjokkerer med en innsamlingssending hvor de forteller seerne at de kan donere penger for å beskytte seg mot coronaviruset. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den konservative kristne TV-kanalen Visjon Norge sjokkerer med en innsamlingssending hvor de forteller seerne at de kan donere penger for å beskytte seg mot coronaviruset. Videre hevder de at foreldre kan beskytte barna sine mot coronasmitte dersom de donerer 2020 kroner til Visjon Norge.

– Coronaviruset er en «gnager». Det er imot dine barn. (...) Dekk dine barn med et offer og ingen ting skal skade dem. Hva venter du på? Ring nummeret på skjermen nå. Du har bare 40 sekunder på deg, sier de to programlederne, en norsk og en på engelsk, i en aggressiv innsamlingsseanse på kanalen.

Visjon Norge ønsker ikke å kommentere sendingen overfor Dagbladet. Seansen ble sendt i går kveld ved 23-tida for å samle inn penger til nye TV-produksjonsbusser. Kanalen er forelagt kritikken i denne saken.

– Grovt

Visjon Norge lever i stor grad av donasjoner og «kollekt» fra menigheter og TV-seere.

Sendingen sjokkerer også i det norske kirkemiljøet.

Det er ikke ofte de forskjellige konservative kirkesamfunnene i Norge kritiserer hverandre, sier pastor i Oslo misjonskirke, Erik Andreassen, men sendingen sjokkerte ham. Pastoren gikk derfor hardt ut mot Visjon Norge på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.