LYS I HORISONTEN: Nasjonalmuseet presenterte nylig sitt program for 2016, men for mange er 2020 tallet som gjelder; da åpner Nasjonalmuseets nybygg på Vestbanen. Blir innholdet like solid, påkostet og strømlinjeformet som innpakkingen? Illustrasjon: MIR / Statsbygg / Kleihues + Schuwerk
LYS I HORISONTEN: Nasjonalmuseet presenterte nylig sitt program for 2016, men for mange er 2020 tallet som gjelder; da åpner Nasjonalmuseets nybygg på Vestbanen. Blir innholdet like solid, påkostet og strømlinjeformet som innpakkingen? Illustrasjon: MIR / Statsbygg / Kleihues + SchuwerkVis mer

Visjoner for Vestbanen

Forventningene til det nye Nasjonalmuseet vokser i takt med etasjene som reiser seg i sentrum vest. Bygget blir nok stilig og funksjonelt, men hva skal stilles ut?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En ettermiddag i forrige uke: Nasjonalmuseet orienterer om programmet for året og tida framover. Presseframmøtet er oppsiktsvekkende spinkelt - til sammen åtte kritikere og kulturjournalister; færre enn de oppmøtte fra museets egne fagavdelinger. Det er jo litt pinlig på alles vegne, og vitner ikke akkurat om en stormende interesse for vår største og på papiret viktigste kunstinstitusjon.

I Nasjonalgalleriets såkalt «franske sal», omgitt av arkitekt Arnstein Arnebergs barokklassisistiske interiør i stikkmarmor, la direktør Audun Eckhoff ut om status og planer for utstillingene og bygningene. For den som håper på et fortsatt nasjonalgalleri i de ærverdige lokalene i Universitetsgata, er det lite håp - Eckhoff kunne ikke love annet enn at huset antakeligvis fortsatt vil bli brukt til museum, men ikke for kunst og i alle tilfelle ikke under Nasjonalmuseets navn og favn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn