Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Visjoner for Vestbanen

Forventningene til det nye Nasjonalmuseet vokser i takt med etasjene som reiser seg i sentrum vest. Bygget blir nok stilig og funksjonelt, men hva skal stilles ut?

LYS I HORISONTEN: Nasjonalmuseet presenterte nylig sitt program for 2016, men for mange er 2020 tallet som gjelder; da åpner Nasjonalmuseets nybygg på Vestbanen. Blir innholdet like solid, påkostet og strømlinjeformet som innpakkingen? Illustrasjon: MIR / Statsbygg / Kleihues + Schuwerk
LYS I HORISONTEN: Nasjonalmuseet presenterte nylig sitt program for 2016, men for mange er 2020 tallet som gjelder; da åpner Nasjonalmuseets nybygg på Vestbanen. Blir innholdet like solid, påkostet og strømlinjeformet som innpakkingen? Illustrasjon: MIR / Statsbygg / Kleihues + Schuwerk Vis mer

En ettermiddag i forrige uke: Nasjonalmuseet orienterer om programmet for året og tida framover. Presseframmøtet er oppsiktsvekkende spinkelt - til sammen åtte kritikere og kulturjournalister; færre enn de oppmøtte fra museets egne fagavdelinger. Det er jo litt pinlig på alles vegne, og vitner ikke akkurat om en stormende interesse for vår største og på papiret viktigste kunstinstitusjon.

I Nasjonalgalleriets såkalt «franske sal», omgitt av arkitekt Arnstein Arnebergs barokklassisistiske interiør i stikkmarmor, la direktør Audun Eckhoff ut om status og planer for utstillingene og bygningene. For den som håper på et fortsatt nasjonalgalleri i de ærverdige lokalene i Universitetsgata, er det lite håp - Eckhoff kunne ikke love annet enn at huset antakeligvis fortsatt vil bli brukt til museum, men ikke for kunst og i alle tilfelle ikke under Nasjonalmuseets navn og favn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?