<strong>TILBAKE:</strong> I kveld var det première på Anne-Kat. Hærlands nye forestilling, «Jakten på ærligheten». Humordronninga er ikke redd for å spøke på bekostning av flere kjente nordmenn. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
TILBAKE: I kveld var det première på Anne-Kat. Hærlands nye forestilling, «Jakten på ærligheten». Humordronninga er ikke redd for å spøke på bekostning av flere kjente nordmenn. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

- Visste dere ikke at Fredrik Skavlan er nazist?

Anne-Kat. Hærland harselerer med sjefen i ny forestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Humordronninga Anne-Kat. Hærland er kjent for å ikke holde tilbake egne meninger, også egne meninger om andre navngitte mennnesker.

Fire år etter at hun sist sto på scenen, den gang med forestillingen «Gift, men ingen fanatiker», er hun tilbake med nytt show kalt «Jakten på ærligheten».

Twitter-kritikk Kritikk med glimt i øyet og syrligheter servert til flere norske kjendiser er i kjent stil blant hovedingrediensene i også denne forestillingen som hadde premiere på Latter i Oslo i kveld.

Statsminister Jens Stoltenberg får blant annet kritikk for sin aktive bruk av mikrobloggtjenesten Twitter.

- Kan noen be den fyren logge av? Han er jo på nettet i tide og utide, sier Hærland i forestillingen, samtidig som flere av statsministerens Twitter-meldinger vises fram på storskjerm fra scenen.

Blant Stoltenbergs Twitter-meldinger som vises fram, er en der han gratulerer kong Harald med dagen. Det tar Hærland tak i.

- Hvorfor skal han gratulere kongen med dagen på Twitter? Han er jo ikke engang på Twitter. Kan han ikke si det når de møtes? sier Hærland, før hun referer til kongen som «han tjukke gamlisen med det øyet» og drar ned sitt eget øyet for å demonstrere.

- Men jeg hadde pult ham, da. Jens, altså. Kongen òg. Jeg mener, du kan ikke nekte hvis kongen befaler, sier hun leende fra Latter-scenen.

Spøker med Skavlan Nybakt pappa og Hærlands sjef, Fredrik Skavlan, er også blant de profilerte menneskene som ikke slipper unna.

<strong>NAZISPØK:</strong> Anne-Kat. Hærland spøker med både Fredrik Skavlan og samboeren Maria Bonnevie, til tross for at førstnevnte nå er hennes sjef.
Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
NAZISPØK: Anne-Kat. Hærland spøker med både Fredrik Skavlan og samboeren Maria Bonnevie, til tross for at førstnevnte nå er hennes sjef. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer

Etter å ha fortalt en relativt rasistisk spøk, sier hun fra scenen på Latter i Oslo:

- Den vitsen der er det Fredrik Skavlan som har skrevet. Visste dere ikke at han er nazist?

- Får sparken Komikeren fortsetter ved å si at både Skavlan og hans samboer, skuespiller Maria Bonnevie, har «vært nazister i årevis».

- De ligger hjemme og hører på Wagner fra morgen til kveld. Hun fødte til og med til Wagner, sa Hærland i den humoristiske forestillingen i kveld.

- Nå får jeg sparken av Fredrik etterpå, la hun til.

Skavlan i salen I januar ble det kjent at Hærland forlater NRK til fordel for TVNorge, der hun neste år får sitt eget talkshow, produsert av Skavlans selskap Monkberry.

Skavlan var selv til stede i Latter-salen under kveldens première. I forkant sa han til Dagbladet at han ikke var redd for å bli nevnt under forestillingen.

- Nei, det er jeg ikke redd for, lo han.

Etter forestillingen ønsker ikke Skavlan å kommentere nazispøken noe særlig.

<strong>KONGEN OG STATSMINISTEREN:</strong> ... Er ikke utelatt fra Anne-Kat. Hærlands nye forestilling, «Jakten på ærligheten». Her er de to sammen under cupfinalen i fotball i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
KONGEN OG STATSMINISTEREN: ... Er ikke utelatt fra Anne-Kat. Hærlands nye forestilling, «Jakten på ærligheten». Her er de to sammen under cupfinalen i fotball i fjor. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

- Tror nok de fleste forstod at hun mener det humoristisk. Synes for øvrig hun som komiker stiller i en klasse for seg, skriver han i en sms til Dagbladet.

Les anmeldelse av forestillingen i morgendagens Dagbladet.

<strong>VAR I SALEN:</strong> Skavlan var blant de mange celebre gjestene under premieren på «Jakten på ærligheten» i kveld. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
VAR I SALEN: Skavlan var blant de mange celebre gjestene under premieren på «Jakten på ærligheten» i kveld. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer