SMILENDE GANGSTA: Rapperen Snoop Dogg har kanskje et tøft image, men har også myke sider. På South By Southwest-festivalen i Austin, Texas, i mars snakket han om begge deler.  12. mai kommer albumet «Bush». Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
SMILENDE GANGSTA: Rapperen Snoop Dogg har kanskje et tøft image, men har også myke sider. På South By Southwest-festivalen i Austin, Texas, i mars snakket han om begge deler. 12. mai kommer albumet «Bush». Foto: Øyvind Rønning / DagbladetVis mer

Visste du at gangstarapperen Snoop egentlig er en myk mann?

Løshunden som ble flink bisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

AUSTIN (Dagbladet): Amerikaneren Calvin Cordozar Broadus Jr. (43), alias Snoop Dogg, Snoop Doggy Dogg, Snoopy, Snoop Lion, framstår gjerne som en marihuanarøykende gangstarapper som snakker i store bokstaver og stort sett gir blanke i det meste.

Men kan vi ha tatt feil av ham?

Sympatisk

Da han i mars var årets keynote speaker under South By Southwest-festivalen, verdens største bransjefestival for musikk, framsto han nemlig som en sympatisk herre som kunne passert som en litt glatt businessmann - pen i tøyet og med gode manerer.

Engasjement har han også. Det strekker seg fra en egen fotballserie for barn for å gi ungene i indre bydeler i Los Angeles et tilbud, via kamp for legalisering av marihuana til et ønske om å gjøre en forandring politisk. Han har støttet outsideren Ron Paul, men stemte på Barack Obama fordi «he a black nigga» og «Michelle got a fat ass». Han er kunstmaler når han har tid, og finner glede i at andre ser ting i bildene hans som han ikke sjøl ser.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn