Visste du at…?

Mange klipp for pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terning4 Norsk serie. Premiere på NRK 1 i kveld kl. 19.55. TV:Det ville selvsagt være lumpent og lusent og ganske så sjofelt å kalle Berulfsen gammelmannsaktig. Han er jo født midt under krigen. Dessuten er han en friskus som fyker verden rundt og gjerne smetter innom fire kontinenter før du rekker å si «årgangskonjakk». Likevel er det noe ved den bløte humoren i tv-seriene hans som kunne trenge en ekstra skyll i manusvasken.

Anekdotisk

Men hvem har vel hjerte til å agere festbrems og nekte livsnyteren Berulfsen å lage sprudlende infotainment under titler som «Edle dråper», «Opp i røyk», «Dyre vaner» og «Berulfsens fargerike», og i samme slengen lansere glansete bøker om sprit, tobakk, luksus og farger?

Nå setter han kronen på verket med denne serien om pengenes historie og i stedet for å slå mynt på Berulfsens eventuelle gammelmodighet, kan vi døpe ham en glad gutt. Han brenner for det gode liv, fylt med oppstemte anekdoter fra fjern og nær, og det skal vi ikke holde mot ham.

Kontinental

I løpet av åtte halvtimer geleider han oss gjennom skatt, børs, gambling og mye annet som har med penger å gjøre, mens han hopper mellom kontinenter og århundrer i sin hvite lindress. På ett plan er det imponerende: Det krever nøye planlegging når en setning starter i Oslo, fortsetter i Roma og avsluttes i New York. «Berulfsens pengebinge» har nok kostet sine kroner å produsere, og med all flyfrakten tviler jeg på om CO{-2}-regnskapet går i balanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer