Visste ikke om MTV-nominasjon

Sondre Lerche visste ikke at han er nominert til prisen «Beste nordiske artist» av MTV Europe Awards sammen med Maria Mena.

Mens Mena allerede var klar over nominasjonen, kom dette helt uventet på Sondre Lerche.

-  Dette var veldig hyggelig og overraskende, sier Sondre Lerche på telefon fra København. Han er på vei til Norge fra USA.

-  Skal hjem og vaske klær og hvile ut et par dager før jeg drar tilbake til New York på turné.

Går glipp av festen

Lerche skal spille 35 konserter i Nord-Amerika fram mot jul, og går derfor glipp av MTV-festen, som blir direktesendt fra Roma torsdag 18. november.

-  Kjipt å gå glipp av festen, uansett om jeg skulle vinne eller ikke. Tviler på at jeg kan komme meg fra USA til Roma midt i turneen, sier Lerche.

Han er glad for at videoene «Two Way Monologue» og «Days That Are Over» er blitt mye spilt på MTV. Han tror at uansett hvordan det går, har en nominasjon en viss betydning.

-  Jeg har jo konsentrert meg om Norge og USA, så dette vil jo gi meg litt PR i Europa også - ikke minst i de nordiske landene, sier Lerche.

Håper på The Hives

Maria Mena håper at The Hives skal gå av med seieren og bli «Beste nordiske artist».

-  Jeg er ikke pessimist, men realist. Derfor vinner ikke jeg. Men jeg skal ta med meg manageren min (Rune Lem, journ.anm.), og vi skal få en skikkelig fest. Jeg gleder meg allerede til å være på MTV-fest i Roma, sier Mena.

-  Så du heier ikke på Norge: deg selv eller Sondre Lerche?

-  Jeg har spilt «Tyrannosaurus Hives» mer enn «Two Way Monologue», så jeg har mest tro på The Hives.

VISSTE IKKE: Sondre Lerche ble overrasket over MTV-nominasjon. - Jeg visste ingen ting, sier han.