Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Visste ikke om nedleggelsen

- Hvor jeg enn er i landet, så flokker det seg unger rundt meg. Omkvedet er alltid at «Sesam Stasjon» er det beste vi veit, sier en litt vemodig Sverre Holm. Han tar nedleggelsen med fatning, men skjønner at det ender med snørr og tårer hos ungene når de får vite at Max, Alfa, Bjarne, Leonora og Tiedemann har fått sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sesam Stasjon» legges ned

- Vi har ikke fått beskjed fra NRK, men har forstått at det gikk mot nedleggelse, sier Sverre Holm.

Helt siden 1990 har han trukket i gild, rød og flott uniform som stasjonsmester O. Tiedemann på «Sesam Stasjon», men når NRK gjør opptak til vårens episoder på Lørenskog Stasjon kommer verken O. Tiedemann eller Leonora til å være med i særlig grad.

- De skal spare penger. Det er billigere å produsere uten flere skuespillere på rollelista, forklarer Holm.

- Jeg tror jeg hadde min siste opptreden som O. Tiedemann på NRKs juletrefest. Kanskje blir det «Sesam»-show i NSBs regi til sommeren, men i fjernsynet tror jeg O. Tiedemann er historie, vedgår han.

- Vi har ikke fått beskjed om at det er slutt, men jeg veit at det lenge har vært diskutert å legge ned serien, sier Sidsel Ryen, for de fleste kjent som Leonora.

Hun har fått erfare hvor populær serien er og blir stadig gjenkjent.

- Jeg forstår at voksne kan gå lei av serien. Likevel har jeg inntrykk av at ungene fortsatt elsker «Sesam Stasjon». Jeg blir stadig spurt om hvorfor det er så lite «Sesam» på TV for tida, sier Sidsel Ryen.

- Barne- og ungdomsavdelingen har dårlig råd og har andre programmer på trappene som også trenger penger. Overfor oss har man begrunnet en mulig nedleggelse med økonomiske årsaker, sier Holm.

Han stusser litt over at man legger ned en suksess.

- Jeg har ikke fått noen fornuftig forklaring på at man legger ned en av de største suksessene i Barne-TV. Men står det om penger, har vi ikke mye å stille opp med...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!