Ole Ivars gir seg:

Visste ingenting

Tidligere vokalist Tore Halvorsen (72) ble svært overrasket da Dagbladet ringte.

GIR SEG: Artistene Tore Halvorsen og William Kristoffersen i 2008. Foto: Kyrre Lien / NTB
GIR SEG: Artistene Tore Halvorsen og William Kristoffersen i 2008. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer
Publisert

Fredag ettermiddag kom nyheten om at Norges mest kjente og populære danseband kaster inn årene etter nesten 60 år. Det bekreftet bandsjef William Kristoffersen overfor VG.

Ole Ivars - som ble dannet på Hamar i 1964 - er kjent for låter som «Jag trodde änglarna fanns», «Nei, så tjukk du har blitt» og «Kongen av campingplassen» - og har mottatt mange priser opp gjennom åra, deriblant åtte Spellemannspriser.

Ifølge VG skal bandet til høsten legge ut på en avskjedsturné som går fra september 2022 til høsten 2023. Totalt planlegger bandet mellom 40 og 50 konserter dette året - før de altså kaster inn håndkleet.

- Vi har tenkt å gi folk som har interesse av å møte oss muligheten til å gjøre det en gang til, sa Kristoffersen til avisa.

I FULL VIGØR: Tore Halvorsen ga seg som vokalist i 2018 - og visste ikke at Ole Ivars skulle legge opp før Dagbladet slo på tråden. Foto: Cornelius Poppe / NTB
I FULL VIGØR: Tore Halvorsen ga seg som vokalist i 2018 - og visste ikke at Ole Ivars skulle legge opp før Dagbladet slo på tråden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

- Visste ingenting

Bandets mest kjente ansikt gjennom tidene er nok tidligere vokalist Tore Halvorsen (72), som hoppet av etter 30 år i 2018. Inn som ny vokalist kom Espen Hagen Olsen.

Halvorsen forteller at han ikke visste at Ole Ivars skulle legge opp før Dagbladet ringte fredag ettermiddag.

- Det er selvsagt veldig trist at et sånt etablert og gammelt godt danseband må legge inn årene. Men alt har en ende, sier han til Dagbladet.

CAMPINGMUSIKAL: Ole Ivars-låtene har blitt til musikalsk komiserie om Smørsia Camping. Trailer: TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg har hatt en følelse av at det gikk den veien. De har vel ikke vært enig innad om de skal ta slutt eller slite seg videre.

- Veldig takknemlig

Tore Halvorsen var selv vokalist i bandet i 30 år - og er full av gode ord om perioden i det berømte dansebandet.

- Uten Ole Ivars hadde jeg ikke vært der jeg er. Jeg er veldig takknemlig for det jeg har vært med på, sier 72-åringen.

Mange personer har vært med i gruppa opp gjennom åra, og i 2022 består bandet av Ole Ødegård, Arne Willy Foss, William Kristoffersen, Morten Nyhus, Bjørn Elvestad og Espen Hagen Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer